38. RI ROCK FESTIVAL Datum objave: 08.12.2016.

38. RI ROCK FESTIVAL

Jedan od najdugovječnijih demo festivala, Ri Rock Festival, otvorit će svoja vrata trideset i osmi put u kultnom riječkom klubu Palach - 8. - 10.12.2016.

Festival kroz tri dana donosi mnoštvo glazbe, druženje generacija, zanimljive suradnje, izložbe, odličan natjecateljski program uz bogate nagrade te nastupe poznatih gostujućih bendova Cold Snap, Monox, Mašinko i The Shaiones.

SURADNJA
Nastavlja se suradnja Udruge Ri Rock i Rijeka Tattoo Expo-a kroz humanitarnu akciju u kojoj se prikupljaju donacije za dvije obitelji iz Kostrene čija djeca boluju od cerebralne paralize. Donacije će se prikupljati na promotivnom štandu Udruge Ri Rock u Rijeci od 1. - 9.12.2016. na Jadranskom trgu, te na samom festivalu 9. i 10.12.2016. u OKC Palach. Ri Rock će i dio sredstava zarađenih od prodaje karata donirati za navedenu akciju.

ROCK SENIORI
Nastavlja se i suradnja s Udrugom LP ROCK čiji članovi "rock seniori", u četvrtak 8.12.2016. obilježavaju Dan riječkog rocka nastupom brojnih bendova iz 60-tih. Spojem različitih generacija potvrđuje se važnost rock naslijeđa u Gradu Rijeci.

IZLOŽBE
Festival će u četvrtak (8.12.), ugostiti izložbu fotografija povodom 50 g. kluba u Kružnoj, autora Velida Đekića - AGRESIJA U SVIJETU - JUČER I DANAS, a u petak i subotu (9. i 10.12.) izložbu "Koncertna fotografija" autora Darka Rajića, aktivnog pripadnika pulske alternativne i metal scene.

Izložba fotografija povodom 50 godina kluba u Kružnoj!

AGRESIJA U SVIJETU - JUČER I DANAS
Klub u Kružnoj u Rijeci otvoren je 10. prosinca 1966. godine pod nazivom Indeks, a danas radi kao Omladinski kulturni centar Palach. Izložba nas vraća u doba sovjetske intervencije u Čehoslovačkoj 1968. kada se u Plzenu našla grupa studenata riječkoga Strojarsko-brodograđevnog fakulteta. Student Željko Morović ovjekovječio je ruskim fotoaparatom Smena ulazak sovjetskih tenkova u grad, a povratak u Rijeku donio je krajem godine postavljanje izložbe snimljenog materijala u klubu u Kružnoj. Izložba je nazvana Agresija u svijetu i postala je povod da se klub Index preimenuje u Studentski klub Jan Palach, što je bio prijedlog Igora Mrduljaša. Novo ime je u uporabi od 5. veljače 1969. godine. Inicijator ponovnog postavljanja izložbe koja je promijenila povijest kluba je Velid Đekić.

PROGRAM:

Dan 1. - 8.12.2016.
- 19h - Otvorenje izložbe: AGRESIJA U SVIJETU - JUČER I DANAS
- 19.30h - Koncert za "dan Riječkog rocka" - Udruga LP Rock

Dan 2. - 9.12.2016.
- Izložba "Koncertna fotografija", autor Darko Rajić
- 1. natjecateljska večer: 5 natjecateljskih bendova i 2 gostujuća benda: THE SHAIONES i MAŠINKO

Dan 3. - 10.12.2016.
- Izložba "Koncertna fotografija", autor Darko Rajić
- 2. natjecateljska večer: 5 natjecateljskih bendova i 2 gostujuća benda: COLD SNAP i MONOX
- Proglašenje pobjednika 38. Ri Rock Festivala

PRIJAVE:
Kao i prethodnih godina pravo nastupa na Ri Rock-u imaju autorski bendovi s područja Primorsko-goranske i Istarske županije, koji su se prijavili za nastup (u trajanju od 20 minuta). Za prva tri mjesta osigurane su raznolike i bogate nagrade te titula pobjednika 38. Ri Rock Festivala.

POKROVITELJI:
Ministarstvo kulture RH, HGU Podružnica 3 RIJEKA, HUZIP, HDS-ZAMP

www.rirock.hr
Facebook Ri Rock