Apel Predsjedništva HGU-a Gradskoj Skupštini Grada Zagreba i gradonačelniku Milanu Bandiću Datum objave: 16.12.2016.

Apel Predsjedništva HGU-a Gradskoj Skupštini Grada Zagreba i gradonačelniku Milanu Bandiću

Predsjedništvo HGU-a poslalo je apel Gradskoj Skupštini Grada Zagreba, svim zastupnicima i gradonačelniku Milanu Bandiću. Tekst apela preuzmite u nastavku vijesti.

PDF dokument apela Predsjedništva HGU-a vezano uz GK Jabuka.
 


GRADSKA SKUPŠTINA GRADA ZAGREB
dr. sc. Andrija Mikulić, predsjednik
Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, 10000 Zagreb
e-mail: predsjednik-skupstine@zagreb.hr

SVIM ZASTUPNICIMA GRADSKE SKUPŠTINE

ZAGREB, 16.12.2016.


                                                            Predmet: GK JABUKA

Poštovani,
obraćamo vam se u ime članova Hrvatske glazbene unije (HGU), umjetničke udruge koja broji preko 5000 članova iz cijele Hrvatske, s podružnicama u šest gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku i Puli.

Želimo obratiti vašu pozornost na neugodnu situaciju koja se dogodila rano ujutro
15.12.2016., na terasi Glazbenog Kluba Jabuka (Jabukovac 28). Naime, zaštitari tvrke Bilić-Erić, provalili su na terasu Jabuke i zatvorili je, čime su je fizički odvojili od kluba Jabuka, a čime na nasilan način počinju pripreme za zatvaranje najstarijeg urbanog kluba ne samo u Zagrebu, već i šire.

Kao Predsjedništvo HGU-a, apeliramo na vašu građansku savjest i molimo da reagirate i pomognete održati na životu klub koji već plodno i aktivno radi i djeluje na umjetničkoj sceni 48 godina. GK Jabuka prostor je od velike važnosti za kulturnu scenu Zagreba i Hrvatske – u njegovim prostorima i na terasi koja je sada "pod opsadom" zaštitarske tvrtke, nastupili su brojni istaknuti hrvatski glazbeni umjetnici, ostavivši time značajan pečat i trag u kulturnom životu.

Glazbena scena gradi se, raste i cvate upravo u glazbenim klubovima kao što je GK Jabuka. Vaša indiferentnost ili nedostatak zaštite istih građanima direktno daje do znanja da ne marite za kulturnom scenom i njezinim napredovanjem. Molimo vas da promptno reagirate i zaštitite prostor GK Jabuke, koliko god je to u vašoj ingerenciji ili moći. Pokažite svojim sugrađanima, ali i cijeloj Hrvatskoj, da je Grad Zagreb doista prijestolnica kulture, grad u kojem umjetnost ima istaknuto mjesto koje i zaslužuje.

U Zagrebu postoji već niz (sada već) bivših glazbenih prostora koji su zatvoreni, zbog čega pati cjelokupna umjetnička scena. Ne dopustite da i GK Jabuka ode u ropotarnicu prošlosti nego je zaštitite i pomognite da nastavi s uobičajenim radom, u njezinom punom kapacitetu.


S poštovanjem,
članovi Predsjedništva Hrvatske glazbene unije:
Nikša Bratoš, predsjednik Hgu
Mirela Priselac-Remi, predsjednica GO Hgu
Dražen Baljak, dopredsjednik Hgu
Neven Frangeš, dopredsjednik Hgu
Paolo Sfeci, dopredsjednik Hgu

Na pažnju:

GRAD ZAGREB – URED GRADONAČELNIKA
Milan Bandić, Gradonačelnik Grada Zagreba
Trg Stjepana Radića 1/III, 10000 Zagreb
e-mail: milan.bandic@zagreb.hr

SVIM MEDIJIMA U REPUBLICI HRVATSKOJ