HGU Podružnica 1, Zagreb predstavlja - "HGU Anina glazbaonica" Datum objave: 04.09.2017.

HGU Podružnica 1, Zagreb predstavlja - "HGU Anina glazbaonica"

Jedinstveni program pripreme djece uzrasta od 5 do 9 godina za glazbenu školu.

Poštovani članovi Hgu, nakon prve uspješne sezone, ove jeseni HGU nastavlja s programom glazbene igraonice "Anina glazbaonica", koju daruje djeci svojih članova.

Anina glazbaonica je grupni oblik rada koji obuhvaća igre s pjevanjem, razvijanje osjećaja za ritam, sviranje jednostavnih pjesmica, rainbow method (koju voditeljica jedina u gradu podučava), odgovaranje na glazbu kroz tjelesni pokret i ples, razvoj osjećaja za intonaciju, razvoj dikcije i pravilnu vokalizaciju, upoznavanje klasičnih djela kroz igru i vježbice, integracijske vježbice koje povezuju matematiku, likovni i glazbu i dr. Anina glazbaonica rezultat je višegodišnjeg rada s djecom i istraživanja glazbenice Ane Lovrenčić. Ona program vodi, dopunjava i usavršava već sedam godina.

Velik dio rada Anine glazbaonice zasnovan je na rainbow metodi, u kojoj se povezuju boje s glazbenim simbolima. Ova metoda omogućuje djeci da osvijeste ljestvicu slušno, intonativno, povezuju to s notnim zapisom i s položajem na klavijaturi. Djeca će upoznati mnoge instrumente i koristiti se cijelim Orffovim instrumentarijem. Većinu pjesmica voditeljica je skladala u skladu sa specifičnim zadacima programa, dakle, ne radi se program koji je već ponuđen u vrtićima, već se prelazi na višu razinu glazbene edukacije, a to je izvrsna priprema za glazbenu školu, o čemu govore rezultati na audicijama za glazbenu školu. Na kraju, voditeljica Ana Lovrenčić smatra da djeci prvo instrument treba približiti kao prijatelja prije nego li ga u glazbenoj školi ponudimo kao zadaću i odgovornost. Ovo je prilika da se djeci instrumenti približe i da se djeca kroz igru vežu za određeni instrument.

Molimo zainteresirane da svoje prijave izvrše na navedenom linku: 
http://www.hgu.hr/glazbaonica/prijavnica

kako bismo prikupili sve potrebne i relevantne podatke o djeci i roditeljima djece koja će pohađati ovaj glazbeni edukativni program. 
 

Krajnji rok za on line prijave je nedjelja 17.9.2017. a prva grupa djece počinje sa programom u ponedjeljak 18.9.2017. u 17.30h.
 



Ponuđene glazbene radionice namijenjene su djeci svih članova zagrebačke podružnice HGU-a, kao besplatni sadržaj za najmlađe. Iako smo glazbenici, i iz prve ruke bismo mogli svoju djecu podučiti glazbi, životni ritam često nam to ne dopušta. Zato imamo stručne suradnike s iskustvom u radu s djecom koji znaju kako jezik glazbe prevesti na jezik djece.

Mjesto održavanja: Prostorije HGU Podružnice 1 Zagreb, Ivana Broza 8a, Zagreb.

Trajanje: Poseban glazbeni program u trajanju od 60 minuta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom od 17.30h i od 18.30h. Predviđene su 4 različite grupe, tako da se roditelji i djeca mogu prilagoditi i odabrati grupu koja im najviše odgovara.

Kome je namijenjena: Djeci u dobi od 5 do 9 navršenih godina života. Grupa je heterogena po spolu. Najmanji broj članova u grupi je petero djece, a najveći desetero.

Voditelj: Skupinu vodi autorica programa Ana Lovrenčić, profesorica kroatologije i povijesti, i glazbenica (pjevačica), redovna članica HGU-a.

FACEBOOK EVENT