Jadranka Čubrić, Tajnica HGU PGŽ, dobitnica Nagrade "RUDI PALISCA" Datum objave: 11.01.2016.

Jadranka Čubrić, Tajnica HGU PGŽ, dobitnica Nagrade "RUDI PALISCA"

Nagrada se dodjeljuje za očuvanje i širenje talijanske kulture i umjetnosti!

Kraj 2015.godine u Rijeci je obilježen svečanom dodjelom Nagrada "RUDI PALISCA", osobama zaslužnim za rad i promicanje kulturnog amaterizma talijanske nacionalne manjine u Rijeci.
Dodjela je održana u Svečanoj dvorani (Palazzo Modello), Zajednice Talijana, pred brojnim uzvanicima iz kulturnog života.

Komisija za dodjelu nagrade RUDI PALISCA, odlučila je nagradu za 2014.-2015.g. dodijeliti Tajnici HGU PGŽ Podružnice 3, Rijeka, Jadranki ČUBRIĆ, zbog, kako piše u obrazloženju nagrade, "iznimnog zalaganja u organiziranju i promociji kulturnih zbivanja u gradu Rijeci, posebno vezano za talijansku kulturu".

NAGRADU "RUDI PALISCA" svake dvije godine dodjeljuje K.U.D. Fratellanza, S.A.C. Zajednice Talijana u Rijeci,a dodjeljuje se zaslužnim članovima društva, pripadnicima Talijanske nacionalne zajednice, kao i predstavnicima lokalne uprave koji su vlastitim djelovanjem doprinijeli ostvarivanju programskih ciljeva u očuvanju i širenju talijanske kulture i umjetnosti.

Na kraju svečanosti,pripadnicima Talijanske manjine čestitku za uspješnu Novu 2016.,u ime glazbenika PGŽ uputio je Duško Jeličić,Predsjednik HGU PGŽ, zahvalivši se na dosadašnjoj dobroj suradnji na području glazbe.

HRVATSKA GLAZBENA UNIJA
PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA
Podružnica 3, Rijeka