Jan Pele Ivelić predstavlja bubnjarsku radionicu i workshop Datum objave: 03.04.2016.

Jan Pele Ivelić predstavlja bubnjarsku radionicu i workshop

5.4.2016. - 18h Music Shop No1, Av. Većeslava Holjevca 58, Zagreb!

U utorak 5.4.2016. sa početkom u 18h, u Music Shopu No1, Av. Većeslava Holjevca 58, Zagreb, bubnjar Jan Pele Ivelić (Oliver Dragojević, Noa, Bučersi, Waveform band, DalMotion) održati će svoj prvi workshop-bubnjarsku radionicu, te predstaviti nove vrhunske bubnjeve na hrvatskom tržištu "NATAL". Radionica je organizirana i uz podršku HGU Podružnice 2 Split.

U trajanju od dva sata predstaviti će svoje tehničke i koordinacijske koncepte vezane uz fusion, jazz, funk i ostale stilove (independence i ambideksternost kroz rudimente, te fraziranje/linear patterne kroz parne i neparne mjere te metričku konstrukciju groovova preko fraziranja). Također će, premijerno za Zagreb, odsvirati nekoliko kompozicija sa svog nadolazećeg jazz albuma "Jan Pele DalMotion".

Ujedno najavljujemo i koncert Jana Ivelića sa jazz funk grupom Bučersi, u srijedu 6.4. od 21h u klubu Sax - promocija albuma "Zero Otto".
 



Jan Pele Ivelić – biografija:

Jan Ivelić Pele je hrvatski bubnjar, kompozitor, aranžer i producent, rođen 19.5.1979. godine u Splitu. Razvio je strast prema bubnjanju kao dijete u muzičkoj obitelji s ocem klavijaturistom i stricem bubnjarem. Svira bubanj od svoje 13 godine. Rani utjecaji u djetinjstvu bili su: Stewart Copeland, Phil Collins, Omar Hakim, Manu Katche, itd... Nakon završene osnovne muzičke škole za klavir počinje sam učiti svirati bubanj slušajući i skidajući lick-ove s rock/metal albuma od Metallice, Pantere, Death-a... Od 16. - 21. godine svira po raznim splitskim underground hard core/metal bandovima kao što su: Essence, Benighted, Koziak, te prve profesionalne gigove sa žanrovski raznim grupama, a u prvi doticaj sa jazzom dolazi slušajući Keith Jarret trio.

1999. upoznaje Elvisa Sršena-Noa s kojim do dan danas svira originalne pjesme i cover-e, u funk sastavu Funkblasters. 2001. ulazi u zagrebački 4Funk band i počinje svirati sa hr funk legendom Dinom Dvornikom, te suradnja traje do 2002. godine.

2004. - 2008. surađuje sa splitskim hip hop bandom TBF, te je snimio i aranžmanski sudjelovao na njihova 2 najuspješnija albuma: "Maxon universal" i "Galerija Tutnplok", za koje su ukupno nagrađeni sa 11 Porina.

2007. sa gitaristom Mirom Aldukom osniva autorski gitaristički jazz/fusion band Waveform koji objavljuje 2 izdanja za Aquarius Records i Croatiu Records, a u pripremi je i 3. album. 2009. sudjeluje na bubnjarskom seminaru u Grožnjanu, te pobjeđuje na audiciji/natjecanju za trotjedni intenzivni tečaj škole bubnjanja u NY na Drummers Collective-u čiji su žiri sačinjavali neka od najvećih svjetskih bubnjarskih imena kao što su Bill Bruford, Horacio Hernandez i Pete Lockett. Od 2008. do danas surađuje i kao vanjski član svira s jednim od najvećih pjevača s ovih prostora, Oliverom Dragojevićem sa kojim je odsvirao prestižni koncert 2010. godine u legendarnom londonskom Royal Albert hallu, te mnoštvo ostalih nastupa po Australiji, Kanadi i Americi od kojih je na posljednjem svirao u Las Vegasu s Oliverovim gostima: Jerry Watts Jr. (Simon Phillips I Mike Landau), te Arturom Sandovalom (latin-jazz superstar). 2010. svirao je Tribute to Dino Dvornik sa svjetskim fusion legendama: klavijaturistom Jeff Lorberom i pok. gitaristom Jeff Golubom. Kao festivalski bubnjar svira na Splitskom festivalu od 2011. Runjićevim večerima od 2009. do danas, te na Šibenskoj šansoni od 2013. godine. 2014. surađuje i sa heavy / rock sastavom Čuvari svirala iz Splita.

2014. godine snimio je svoj prvi autorski jazz album sa stranim i domaćim izvođačima: Matijom Dedićem i Markom Črnčecom na klaviru, Lenartom Krečićem na saksofonu, Mirom Aldukom na gitari, Lukom Veselinovićem na kontrabasu, Brankom Sterpinom i Jonathan Powellom na trubi (Eddie Palmieri septet-NY), Justin Thomas-Justefanom na vibrafonu (Chicago / L.A. jazz star), te Anthony Crawfordom na basu (Virgil Donati band, Alan Holdsworth-L.A.). Album i projekt je nazvan "Jan Pele DalMotion", te sadrži 7 žanrovski raznovrsnih kompozicija. U svibnju iste godine imao je priliku nastupiti sa svojim materijalom u brooklynškom Shapeshifter labu, NY, u klubu fenomenalnog basiste Matthew Garrisona koji je svirao sa John McLaughlinom.

Do danas je sa domaćom I slovenskom ekipom svirao po hrvatskim jazz festivalima i pozornicama. Posljednje vrijeme bavi se sve više produkcijom i studijskim radom.

Facebook stranica bubnjara Jana Peleta Ivelića