Jazz radionice u Puli! Datum objave: 14.07.2016.

Jazz radionice u Puli!

Poštovani članovi HGU Pula, pozivamo vas na besplatne JAZZ RADIONICE 2016. od 13. - 15.07.2016. u Karlo Rojcu, u prostorijama Puhačkog orkestra na prvom katu.

Bit će nam zadovoljstvo upoznati vas sa zanimljivim ovogodišnjim programom!
Ukoliko ste voljni upoznati nešto novo, neovisno jeste li profesionlni glazbenici ili strastveni ljubitelji glazbe bit će nam zadovoljstvo upoznati vas sa jazz glazbom i njenim primjesama.

Raspored i kratak opis radionica:

13.07.2016. u 15:30h - Društveni centar Karlo Rojc (prostorije Puhačkog orkestra grada Pule):

Miles Davis radionica
predavač: Christian Pabst

Drugi kvintet Milesa Devisa je vitalna veza između Bebop ere i suvremenog jazza iz kasnih šezdesetih godina prošloga stoljeća pa sve do danas. Njihov visoki nivo improviziranja, sloboda i avanturistička međuigra oblikovala je moderni jazz.
U ovoj radionici klavirist Christian Pabst će predstaviti svoj magistarski rad, u kojem je detaljno istražio pristup harmonije, forme i ritma kvinteta, a također će raditi s polaznicima radionice o tome kako integrirati ove koncepte prilikom sviranja u bendu.

14.07.2016. u 15:30h, Društveni centar Karlo Rojc (prostorije Puhačkog orkestra grada Pule):

Kotrabas jazz: povratak korijenima
predavač: Hendrik Müeller

Tijekom radionice Hendrik Mueller će staviti glavni fokus na neke od najvažnijih temeljnih elemenata sviranja kontrabasa u jazz glazbi. To uključuje: stvoriti veću svijest o funkici kontrabasa u jazz glazbi, dati veći pogledt u tradiciju jazz kontrabasa i pružiti vrlo praktične "alate" za obradu raznih tehničkih problema na kotrabasu

15.07.2016. u 15:30h, Društveni centar Karlo Rojc (prostorije Puhačkog orkestra grada Pule):

Jazz comping za klaviriste i gitariste
predavač: Christian Pabst
Comping je jako bitna vještina za bilo kojeg klavirista i gitarista u jazz bendu. Na ovoj radionici istražit ćemo ritmičke, melodijske i harmonijske mogućnosti koje će obogatiti vaš comping. Nadalje, poigrat ćemo se sa korisnim vježbama koje će nam u konačnici dati više slobode i više povezanosti sa bendom i sa solistom.


KONCERT PREDAVAČA održati će se 15.07.2016. s početkom u 21:30h u Jazz baru FIORIN - ulaz je besplatan!

Organizator: HGU Podružnica 5 Pula
Pokrovitelji: Istarska županija / Grad Pula / HGU Pula
Umjetnički voditelj: Adriano Bernobić

Očekujemo vas i zahvaljujemo na dolasku!