Koncert dobitnika Nagrade Status 2015. u Splitu Datum objave: 09.03.2016.

Koncert dobitnika Nagrade Status 2015. u Splitu

Najbolji hrvatski instrumentalisti u gradu pod Marjanom - 15.3.2016. 21:30h - klub Judino drvo.

Najbolji hrvatski instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja, predstavit će se splitskoj publici na koncertu koji će se održati u utorak, 15. ožujka u poznatom klubu Judino drvo s početkom u 21.30 sati. Ljubitelji odlične glazbe tako će moći uživati u izvedbama raznih glazbenih žanrova, od progresivnog rocka do gypsy jazza, a kroz večer ispunjenu svirkom prisutne će voditi poznati splitski pjevač Goran Karan.

Nakon uspješnog koncerta održanog krajem prošle godine u klubu Sax! u Zagrebu, revijalni koncert dobitnika Nagrade Status ovaj put će se održati u Splitu. Na taj će se način prošlogodišnji dobitnici ove hvalevrijedne nagrade predstaviti gradu pod Marjanom te biti dijelom glazbene uvertire u ovogodišnju svečanu dodjelu nagrade Porin koji će se održati dva dana kasnije, 17. ožujka, u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe.

Koncert će posjetiteljima pružiti jedinstveni doživljaj jer će na jednom mjestu okupiti istaknute dobitnike Statusa, kao što su dobitnik nagrade za najboljeg jazz gitarista Elvis Penava, najbolji rock gitarist 2015. godine Ivan Mihaljević i najbolji rock bubnjar Marko Duvnjak. Također, nastupit će i Ivica Premelč (saksofon), Marjan Krajna (harmonika), Marko First (violina), Davor Križić (truba), Luka Žužić (trombon), Zvonimir Šestak (kontrabas), kao i dobitnica nagrade za mladu nadu hrvatskog jazza, Bruna Matić na bubnjevima.

Svi navedeni dobitnici Statusa članovi su devet izvrsnih glazbenih sastava, raznih stilskih pravaca, koji će se izmjenjivati na pozornici. a od kojih su neki okupljeni posebno za ovu prigodu:

- Davor Križić Experiment
- Side Effects
- The Bonebomb
- Marko Duvnjak & Prijatelji
- Bruna Matić Quartet
- Luka Žužić Quartet
- Marko First Band
- Zapadni kolodvor feat. Marjan Krajna
- Oridano Guitar Trio.

Ulaz na koncert je slobodan!

Revijalnim koncertima dobitnika Nagrade Status, Hrvatska glazbena unija želi publici predstaviti glazbenike koji su, zahvaljujući godinama mukotrpnog rada i odricanja, postali vrhunski instrumentalisti te ih je struka prepoznala i nagradila.

Također, ovi koncerti su i svojevrsna najava jubilarne 20. svečane dodjele Nagrade Status koja će biti održana 25. travnja u Rijeci.

Nagrada Status dodjeljuje se od 1997. godine najboljim hrvatskim instrumentalistima u protekloj koncertnoj godini, i to u kategorijama zabavna, pop-rock i urbana glazba, narodna i etno glazba te jazz glazba.

Facebook najava koncerta dobitnika Nagrade Status