Lika Kolorado pobjednici su 21.HaGeeF-a Datum objave: 15.05.2017.

Lika Kolorado pobjednici su 21.HaGeeF-a

U Slavonskom brodu održano je finale 21.sezone najdugovječnijeg hrvatskog festivala nove glazbe – popularnog HaGeeF-a.

Pred Brodskom publikom u finalu su nastupili Stonetribe iz Zadra, Lika Kolorado iz Zagreba, Sowas iz Varaždina, Playground Hustle iz Zagreba i Ogenj iz Koprivnice. U sklopu suradnje HaGeeF-a i švedske državne agencije Studiefrämjandet na pozornici Centra mladih zasvirao je i švedski bend Anikee. Simpatičnim šveđanima ovo je drugi posjet Hrvatskoj – prošle su godine nastupili u programu INMusic festivala.

Velikom finalu prethodila je press konferencija u sklopu koje su Gradu Slavonskom Brodu i Turističkoj zajednici dodijeljena HaGeeF priznanja za doprinos razvoju i unapređenju demo i urbane glazbene scene Hrvatske. Priznanja je gradonačelniku Mirku Duspari uručio direktor festivala Goran Vrgoč.

Sjajna svirka svih bendova i različitost glazbenih stilova bila je pravi izazov za festivalski žiri, a isto tako i za bendove koji, tradicionalno, također biraju najbolji bend u konkurenciji. Žiri u sastavu – Emanuela Tomino, urednica portala MIXER.HR, Petar Šundić, direktor partnerskog BedemFEST-a iz Nikšića, Zdravko Zizmond predstavnik agencije Studiefrämjandet, Igor Polak, izvršni producent HaGeeF-a i Goran Vrgoč, direktor festivala, odlučio je da titulu najboljeg HaGeeF benda 2017. godine osvaja zagrebački bend Lika Kolorado. Izbor žirija potvrdio je i izbor samih bendova u konkurenciji koji su također, većinom glasova, Lika Kolorado izabrali za najbolje.

Prije samog proglašenja pobjednika svi su bendovi u konkurenciji dobili priznanje od predstavnika švedske agencije Studiefrämjandet, partnera HaGeeF-a. Naime, svi će finalisti imati priliku otputovati u Švedsku i predstaviti se švedskoj publici. I ova gesta potvrđuje vrhunsku kvalitetu svirke koju smo imali prilike slušati jučer u Slavonskom Brodu.

“Teško je bilo odlučiti o pobjedniku, jer su svi bendovi sjajno odradili svoje nastupe. Samo su nijanse prevagnule u korist pobjednika. Upravo zato je pala odluka da sve bendove pozovemo kod nas da se predstave švedskoj publici. Na taj im način želimo poručiti da su svi, na neki način, pobjednici i da njihova muzika zaslužuje da je se promovira i izvan Hrvatske.” komentirao je Zdravko Zizmond, predstavnik švedskog Studiefrämjandeta.

“Večeras smo čuli odlične bendove! Sa zadovoljstvom ćemo pobjednički bend ugostiti na našem festivalu ove godine, ali nemojte se iznenaditi ako i nekog drugog finalista uskoro vidite na pozornici Bedem Festa u Nikšiću.” dodao je Petar Šundić, direktor nikšićkog Bedem Festa.

Lika Kolorado će nagradu preuzeti na, tradicionalnom, završnom koncertu i tulumu u Zaboku u subotu 13. svibnja, gdje će i zasvirati uz pobjednike prošle sezone, karlovačke Tight Grips, Anikee iz Švedske i legendarno Hladno pivo. Osim tradicionalnog „HaGeeF – Kamena temeljca“, pobjednici su osvojili objavljivanje EP ili LP albuma, što će pratiti odgovarajuća HaGeeF PR podrška, a zasvirat će na hrvatskim i regionalnim festivalima, te na mini turnejama u Švedskoj i Velikoj Britaniji.