"Meeting point - jazz petkom" Datum objave: 15.01.2016.

"Meeting point - jazz petkom"

Jedinstveni ciklus jazz glazbe u Rijeci, u sezoni 2015./2016., u HNK "I. pl. Zajca" - u petak 15.1.2016. u 20 sati, HKD na Sušaku.

Solo koncertom "TWO" za dvije gitare, gitariste Darka Jurkovića, u Rijeci se nastavlja ciklus koncerata pod nazivom "MEETING POINT - JAZZ PETKOM". Riječ je o jedinstvenom projektu u Hrvatskoj - ciklusu koncerata i glazbenih susreta koji promovira riječku jazz scenu, a osim užitaka u vrhunskoj glazbi, publici omogućuje sudjelovanje u razgovorima s umjetnicima što je dio svakog koncertnog programa (u obliku "after concert talks" ili uoči koncerta).

Program se uglavnom temelji na koncertnoj promociji novih izdanja u sezoni 2015./2016., i donosi sedam koncerata, po jedan koncert mjesečno. Organizator HNK "I.pl.Zajc" i Udruga Zvuci tišine uz potporu i pokroviteljstvo HGU PGŽ, ovim jedinstvenim kazališnim ciklusom želi Rijeku i njezinu jazz scenu pozicionirati na mjesto koje joj pripada u Hrvatskoj i šire.

Trenutno je riječka jazz scena zasigurno najvibrantnija i najzanimljivija glazbena sredina s potencijalom da preraste u prepoznatljiv projekt koji aktivno propituje i proširuje granice glazbenih formi koristeći mediteransko kulturno nasljeđe.

Ciklus koncerata otvorio je u listopadu 2015. Sexstet Zvjezdana Ružića, uslijedio je koncert Gorana Končara sa Darkom Jurkovićem i Jazz Quartetom, a prvi koncert u novoj godini rezerviran je za TWO - solistički koncert za dvije gitare Darka Jurkovića. 

Radujemo se vašem dolasku i potpori riječkim jazz snagama! 

HRVATSKA GLAZBENA UNIJA
PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA
Podružnica 3, Rijeka