Počeo prvi krug glasovanja za 25. Glazbenu nagradu Porin Datum objave: 09.02.2018.

Počeo prvi krug glasovanja za 25. Glazbenu nagradu Porin

U konkurenciji za pjesmu godine natječe se čak 217 skladbi!

Jubilarna svečana 25. dodjela Glazbene nagrade Porin održat će se 23. ožujka u Spaladium Areni. Ovo je četvrti put zaredom da se Porin organizira u Splitu i treći put u splitskoj Areni. Split se, kao i prethodnih godina, pokazao kao izvrstan grad domaćin, a pune dvorane dokaz su da tamošnja publika zna uživati u domaćoj glazbi.

Ove godine pristiglo je 1645 prijava, a povećanje prijava zabilježeno je u broju nakladnika, albuma, snimki, a samim time i glasačkih kategorija, što samo potvrđuje da je Porin i dalje najvažniji događaj hrvatske glazbene scene. Više od 1000 Porinovih glasača od 8. do 15. veljače birat će favorite u 35 kategorija u prvom krugu glasanja za najprestižniju hrvatsku glazbenu nagradu.

U tim kategorijama moći će izabrati po tri skladbe, izvođača ili albuma, osim za kategorije Album godine i Pjesma godine, gdje će birati njih pet. Riječ je o dvije najatraktivnije kategorije u kojima je i najveća konkurencija, a biranjem više skladbi javnosti će se moći predstaviti veći broj najkvalitetnijih radova.

Najviše prijava i ove godine pristiglo je za kategoriju Pjesma godine za koju je prijavljeno 217 skladbi, no velik je interes i za kategoriju Album godine za koju su prijavljena 83 albuma, dok 55 izvođača konkurira za novog izvođača godine.

Posljednjih nekoliko godina uveli smo veći broj noviteta u Porin, a takvu praksu nastavljamo i u budućnosti radeći tako na afirmaciji, ali i daljnjem razvoju Porina. Posebno nas veseli činjenica kako je Porin otvoren svima, pa tako svoja izdanja i snimke mogu prijavljivati i samostalni glazbenici, autori i izvođači koji nisu vezani uz određenog diskografa. Nakon nekoliko mjeseci rada na velikom broju zaprimljenih prijava red je stigao na glasače, odnosno na struku koja će u dva kruga glasanja odlučivati o glazbenoj izvrsnosti, bez obzira na komercijalni položaj umjetnika, te Porinom nagraditi one koji su to zaslužili svojim albumima, pjesmama i izvedbama u izbornoj godini – izjavila je Glavna tajnica Porina, Ivana Martinac.

Prvi krug glasanja za nominacije završava 15. veljače u ponoć. Prijave za 25. izdanje Glazbene nagrade Porin zaprimale su se do 24. studenog 2017., a za koga se odlučilo Porinovo biračko tijelo te tko su nominirani glazbenici bit će poznato 22. veljače na svečanoj ceremoniji proglašenja nominacija.

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: www.porin.org
Facebook: facebook.com/PorinHR
Twitter: twitter.com/porinhr
Instagram: instagram.com/porinhr
YouTube: youtube.com/user/porinhr/videos