Sjećanje na Arsena Dedića i promocija albuma "The Road to Skitacha" Atma Mundi Ensemble feat. Matija Dedić & Francesco Bearzatti Datum objave: 19.08.2016.

Sjećanje na Arsena Dedića i promocija albuma "The Road to Skitacha" Atma Mundi Ensemble feat. Matija Dedić & Francesco Bearzatti

HGU Podružnica 3, Rijeka najavljuje - U Kastvu, "gradu na brege" u petak, 19.8. publiku očekuje izniman glazbeni događaj. Kroz glazbu Atma Mundi Ensemble, Matije Dedića i Francesca Bearzattija, sjetit ćemo se legendarnog Arsena, na koncertu kojim Atma Mundi Ensemble promovira svoj novi album naziva "The Road to Skitacha".

Povod za suradnju Atma Mundi Ensemble i Arsena Dedića prvenstveno je bilo prijateljstvo između Arsena i velikog talijanskog glazbenika Sergia Endriga (rođenog u Puli 1933.). Budući da je ansambl bio pozvan da sudjeluje na kompilaciji povodom 10. godišnjice smrti Sergia Endriga uz najveće zvijezde talijanske i svjetske jazz scene, činilo se kao izvrsna prilika da Arsen zajedno sa sinom Matijom i Atma Mundi Ensemble snimi Endrigovu pjesmu "1947." kao svojevrsan hommage njihovom velikom prijateljstvu.

Sergio Endrigo - "1947." (posljednji snimak velikog Arsena Dedića)
Pjesma je snimljena u Veroni i Zagrebu krajem lipnja 2015. godine i nažalost upravo je to bilo zadnje što je Arsen snimio, pa je koncert u Kastvu još jedna prilika da se prisjetimo Arsena kroz glazbu ovih vrsnih jazz glazbenika. Skladba "1947." autora Sergia Endriga, snimljena je zajedno s Arsenom i Matijom Dedićem za kompilaciju "Sergio Endrigo – Momenti di jazz", i posebni je dodatak na albumu "The Road to Skitacha".
- Autor glazbe i teksta: Sergio Endrigo
- Autor aranžmana: Zoran Majstorović
- Pjeva: Arsen Dedić
- Izvode: Atma Mundi Ensemble feat. Arsen & Matija Dedić

Atma Mundi Ensemble - "The Road to Skitacha"
Zamišljen je kao kontinuirana suradnja hrvatskih i inozemnih glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima. Projekt vodi jazz glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor Zoran Majstorović. Album je sniman u studijima u Veroni i Goriziji, masteriziran u poznatom studiju "Artesuono" u Udinama, a donosi 9 novih originalnih skladbi "bandleadera" Zorana Majstorovića. Kompozicije su kao i na prethodnom albumu "Waters and deserts" inspirirane glazbom iz različitih dijelova svijeta pa sve do hrvatske tradicionalne glazbe i istarske ljestvice. Uz članove ansambla Simonea Serafinija na kontrabasu, Borka Rupene na bubnjevima i udaraljkama, te Mirka Cisilina na trubi, na albumu gostuje cijenjeni hrvatski pijanist Matija Dedić i talijanski saksofonist/klarinetist Francesco Bearzatti, inače najbolji europski jazz glazbenik 2011. po izboru pariške L’accademie du Jazz de France. Dovoljno je reći da su Matija Dedić i Francesco Bearzatti dobitnici nebrojenih nagrada na polju jazz glazbe, te kako uz brojne suradnje i samostalno, oduševljavaju publiku diljem svijeta.
 

Koncert će biti snimljen za emisiju HRT-a "Vrijeme je za jazz".
Cijena ulaznice - 50 kuna.

Atma Mundi Ensemble - "The Road to Skitacha"

Zoran Majstorović - guitar, oud, saz, ukulele
www.zoranmajstorovic.com

Mirko Cisilino - trumpet
Simone Serafini - double bass
www.simoneserafini.com

Borko Rupena - drums, percussion

feat.

Francesco Bearzatti - sax, clarinet
www.francescobearzatti.com

Matija Dedić - piano
www.matijadedic.com


Provjerite Kastafsko kulturno ljeto na webu:
http://www.kkl.hr/

Radujemo se Vašem dolasku!
Hgu Podružnica 3 Rijeka