Snimka proslave 25. godišnjice HGU-a! Datum objave: 04.01.2018.

Snimka proslave 25. godišnjice HGU-a!

Bilo je veselo i svečano, a tko je sve došao, primio nagradu i priznanje ili nastupio, pogledajte u videu!

U prekrasnom ambijentu male dvorane Vatroslav Lisinski, Hrvatska glazbena unija 7.12.2017. proslavila svoj 25 rođendan

Najveća glazbena udruga u Hrvatskoj koja štiti prava izvođača, okupila je velik broj glazbenika svih generacija i ljudi iz glazbene industrije. Hrvatska glazbena unija razvila se iz "Croatian Music Aida" - neprofitne humanitarne organizacije koja je za vrijeme Domovinskog rata prikupljala materijalnu pomoć za prognanike, obranu i obnovu Republike Hrvatske, a danas broji više od 5000 aktivnih članova.

Tijekom svečanog koncerta iznenađenja, nastupili su Gibonni, Elemental, Boa, Elvis Stanić, Neven Frangeš, Goran Končar i Stjepan Jimmy Stanić. 

Josipa Lisac, najveća diva domaće glazbene scene primila je priznanje povodom 50 godina javnog umjetničkog glazbenog djelovanja i izniman doprinos hrvatskoj glazbi. Nagradu joj je uručio Predsjednik HGU-a, gospodin Nikša Bratoš. Bivši Predsjednik unije, Husein Hasanefendić Hus, dodijelio je priznanje Hladnom pivu, povodom 30 godina javnog umjetničkog glazbenog djelovanja. 

Poznati glazbenik i producent Robert Funčić dobio je priznanje za 40 godina umjetničkog rada i značajan doprinos glazbenoj sceni. Priznanje mu je dodijelio Dražen Baljak, član Predsjedništva HGU. Nenad Bach dobio je priznanje povodom 40 godina umjetničkog rada, značajnog doprinosa glazbenoj sceni i promicanju hrvatske glazbe u svijetu, a zahvalu je poslao video linkom iz New Yorka. 

Paolo Sfeci, član Predsjedništva HGU, u emotivnom je govoru na pozornicu pozvao ljude koji su prije 25 godina počeli graditi uniju. Priznanja su dodijeljena Vesni Vrandečić, Siniši Doronjgi Simpyju i postuhmno Draženu Buhinu Buhi, prerano preminulom tajniku unije.

Video snimatelji: Ervin Bajuk, Davor Batisweiler i Alex Drvnekar.
Montažer: Davor Batisweiler.