Sviramo za Igija - humanitarna akcija i koncert Datum objave: 21.12.2016.

Sviramo za Igija - humanitarna akcija i koncert

Pozivamo vas na humanitarnu svirku u zagrebačkom klubu Močvara, u srijedu 28.12.2016., od 20 h.

"Sviramo za Igija" naziv je humanitarne akcije koja okuplja rock bendove, prijatelje priznatog hrvatskog violinista u cilju pomoći pri rehabilitaciji nakon teže bolesti. Cinkuši su okupili ekipu svojih kolega i prijatelja s namjerom združenog muziciranja i prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u rehabilitaciji Igora Barića, koji se trenutno oporavlja od posljedica moždanog udara. Tako će se velika družina Hladnog piva, Picksiebnera i Cinkuša okupiti u srijedu, 28. prosinca u Klubu Močvara i zasvirati za svoga kolegu.

Igor Barić, popularni “Igi”, voljeni je član glazbene družine Cinkuši, kao i dugogodišnji violinist Ansambla narodnih plesova i pjesama Lado.

Surađivao je i s Hladnim pivom, Vješticama, Ayllu, Tetom Lizom, Jegedušima, Zagrebačkim muzikašima, Harmerima, sudionik brojnih koncerata i albuma. Prošao je veliki dio svijeta svirajući violinu, gajde i flautu, dajući svoj obol autorskom pristupu po kojemu su Cinkuši prepoznatljivi. Od samostalnih albuma Zeleni kader (1999.), Domesticus Vulgaris (2005.), Špiritus Sanctus (2009.), zaokruženih na live albumu i DVD-videu “Uživancija!” (2011.), preko kazališnih predstava Renea Medvešeka Čovjek koji je spasio Europu, zatim Hamleta u režiji Zlatka Viteza, plesnih predstava Domesticus Vulgaris ili Jednostavno domaće (2005.) i Etnounlimited ili suze i krv (2008.) Rajka Pavlića, voditelja plesnog ansambla Liberdance, do animiranih filmova Ciganjska (2004.) i Silencijum (2006.) Davora Međurečana i Marka Meštrovića.

2005. godine s Cinkušima dobiva nagradu za najbolju autorsku glazbu na 13. Danima Hrvatskog filma za animirani film Ciganjska, a 2010. Hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji etno album godine sa Špiritus Sanctus.

Vezano uz ovaj humantirani koncert kolege iz Picksiebnera su rekli:
"Picksiebner i Cinkuši već godinama druguju i podržavaju se, uzajamno, a spojio ih je svjetonazor, pa je bilo logično da se odmah da podrška i pomogne našem članu ekipe."

Frontman Hladnog Piva Mile Kekin pozvao je sve da dođu 28.12.2016 u Močvaru: "Igora poznajemo petnaestak godina, svirao nam je na par albuma, družili smo se i po svadbama, rođendanima i radi druženja samog. Cinkuši su po našem mišljenju jedan od najoriginalnijih bendova u ovom dijelu svijeta i ovom akcijom želimo pomoći našem zajedničkom frendu. Dođite u Močvaru u što većem broju. Uživat ćete u vrhunskoj svirci, mrdnuti dupe i istovremeno učiniti dobro djelo."

Upad u pretprodaji: 60 KN. Na dan događanja na blagajni kluba: 80 KN

Ulaznice u pretprodaji (60 kn) od četvrtka potražite na sljedećim lokacijama:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13


Kupnjom ulaznice napravite dobro djelo, kako Igiju, tako i sebi! Jer dobro se dobrim vraća!


Hladno Pivo službena FB stranica
Cinkuši službena FB stranica

Picksiebner službena FB stranica


FB EVENT humanitarnog koncerta

YouTube video najave koncerta