Vikend u znaku 9. Kastav Blues Festivala - 04. - 08.08.2016. Datum objave: 04.08.2016.

Vikend u znaku 9. Kastav Blues Festivala - 04. - 08.08.2016.

Od 04. - 08.kolovoza urbani partneri Kostrena, Matulji, Kastav, Viškovo i Čavli i ove će godine ugostiti eminentna domaća i internacionalna blues imena, a publici pružiti nezaobilazan glazbeni doživljaj ispunjen dobrim vibracijama i kvalitetnim bluesom.
 

Deveto izdanje ovog memorijalnog Festivala predstavit će renomirane glazbenike iz Italije, Kube, Senegala, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, V.Britanije i naravno, Hrvatske.

KONCERTI, IZLOŽBE I GLAZBENE RADIONICE

Najveći hrvatski blues festival nastao je u čast Philadelphia Jerryja Ricksa, jednog od najpoznatijih predstavnika tradicionalnog bluesa (country-blues) koji je za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav.

Najveća atrakcija ovogodišnjega Kastav Blues Festivala je nastup senegalskih glazbenika braće Guissé, kubanskoga multiinstrumentalista Lazara A. H. Zumete i legendarnog slovenskoga glazbenika Igora Leonardija. Afrički blues je vrlo popularan u svijetu, a po prvi put će hrvatskoj publici biti predstavljen upravo na našem Festivalu.

DOMAĆE snage predvodi Black Coffee, Tomislav Goluban, Trio 99th, (ex prva postava poznatoga riječkog rokerskog sastava The Stuff), Jed Becker's Group (trio kvarnerskih glazbenika T.Grabušić,D.Grbac,E.Grozdanić), Riccardo Staraj&Midnight blues band i drugi.

Pokretač i umjetnički ravnatelj Festivala je Damir Halilić Hal, riječki glazbenik, i sam vrhunski gitarist, dobitnik Porina za instrumentalni album Mare Nostrum (Croatia Records), snimljen u Londonu u produkciji legendarnoga B. J. Colea,uspješno surađuje s najvećim svjetskim imenima fingerstyle-gitare, kao što su Tommy Emmanuel, Muriel Anderson, Woody Mann,
Peter Finger, Franco Morone, Clive Carroll itd... Većinu je njih po prvi put doveo u Hrvatsku - Hal vjeruje da će i ovogodišnji program ponuditi dobre vibracije i kvalitetan blues.

POKROVITELJI FESTIVALA :
Ministarstvo turizma RH, HTZ, HUZIP, HGU PGŽ Podružnica 3, Rijeka.


Pozivnicu za ovogodišnje izdanje Kastav Bluesa (koja je dostupna na Youtube kanalu) upriličio je jedan od najcjenjenijih slide – gitarista i počasni građanin Kastva, Michael Messer, a dostupna je na linku ispod članka.

U sklopu festivala održati će se i dvije izložbe te glazbeno-edukativna radionica.

Ulaz na sva događanja je slobodan. 
Srdačno Vas očekujemo!

Vaš, HGU PGŽ & Kastav Blues Team

Više informacija dostupno je na:

http://www.kastavbluesfest.com/2016/?lang=hr
http://www.kastav-touristinfo.hr/

http://www.tz-viskovo.hr/hr/home

http://matulji.hr/pocetna/

http://tzmatulji.hr/

http://tz-cavle.hr/

http://www.tzo-kostrena.hr/?action=home

 

Hrvatska glazbena unija
Primorsko- goranska županija
Podružnica 3, Rijeka