ZADNJI POZIV: Svjetski dan glazbe 2018. - prijava za nastup!!! Datum objave: 07.05.2018.

ZADNJI POZIV: Svjetski dan glazbe 2018. - prijava za nastup!!!

Drage kolege glazbenici, Hrvatska glazbena unija poziva vas da se prijavite za nastup na ovogodišnjem Svjetskom danu glazbe, koji će se održati u četvrtak, 21.6.2018.

Pozivamo glazbenike svih glazbenih pravaca da svojom besplatnom svirkom na prestižnim gradskim lokacijama uveličaju dan koji se tradicionalno slavi u cijelom svijetu nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima. Na koncertima se susreće amaterska glazbena scena s profesionalnom, uz različite glazbene stilove: rock, jazz, klasična glazba, etno, hip-hop, DJ-evi, itd...

Prošlogodišnja manifestacija donijela je izvrsne svirke, velik odaziv građana i fantastično raspoloženje te postavila visoke ciljeve i očekivanja za ovogodišnju manifestaciju. Očekujemo nastup više od 700 izvođača u gradovima gdje HGU ima svoje podružnice.

S obzirom da se radi o zahtjevnoj organizaciji, najljubaznije vas molimo da Vaše prijave pošaljete što prije, a najkasnije do 31.5.2018. godine na mail svjetskidanglazbe@hgu.hr, kako bi vam na vrijeme mogli rezervirati i javiti termin nastupa i lokaciju.

Iako se nastupi održavaju na velikom broju lokacija, broj izvođača je ograničen, pa savjetujemo da svoje termine rezervirate odmah kako ne bi propustili ovogodišnji nastup. Prijaviti se mogu i izvođači koji su nastupali prijašnjih godina.

Nastupi traju do 30 min. Napominjemo da će većina lokacija biti prilagođena akustičnim nastupima.

Na priloženim video prilozima pogledajte dio atmosfere sa prošlogodišnjeg Svjetskog dana glazbe iz Osijeka, Primorsko-goranske županije, Pule, Splita i Zagreba.