Započele prijave za treću sezonu Karlovačko RockOff festivala! Datum objave: 12.05.2016.

Započele prijave za treću sezonu Karlovačko RockOff festivala!

Otvorene su prijave za treću sezonu Karlovačko RockOff festivala koji će se održati ove jeseni u Zagrebu. Natječaj traje do 10. lipnja!

Natječaj je otvoren za mlade glazbenike rock i off usmjerenja koji će se sudjelovanjem na festivalu predstaviti široj javnosti, uz intenzivnu medijsku i radijsku kampanju, a sve će kulminirati serijom koncerata u Zagrebu na jesen.

Karlovačko RockOff glazbena je platforma koja predstavlja odličnu sinergiju nove hrvatske glazbe i Karlovačkog piva, spravljenog od najkvalitetnijih domaćih sastojaka. Glavni cilj Karlovačko RockOffa je pružiti mogućnost novim talentiranim izvođačima da predstave svoju glazbu javnosti i afirmiraju se na domaćoj glazbenoj sceni. Festival koji je osnovalo Hrvatsko društvo skladatelja s ciljem potpore mladim domaćim glazbenicima, ove će se godine održati u organizaciji Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza te uz potporu Karlovačkog. Na Festival su dobrodošli bendovi i kantautori različitih žanrova, a naglasak je na glazbi s ozbiljnim radijskim potencijalom i afirmaciji artistički zanimljive scene „sljedeće generacije“.

O pjesmama i glazbenicima koji ulaze u završnicu odlučivat će uredništvo Festivala na čelu s glazbenim kritičarem i publicistom Hrvojem Horvatom te autori i glazbenici Mirela Priselac Remi (Elemental), Aljoša Šerić (Pavel), Damir Martinović Mrle (Let3) te glazbeni producent Mark Mrakovčić. Nagrade koje očekuju najbolje uključuju suradnju s vrhunskim producentima, produkciju singlova i videospotova, a uz glavnu nagradu, dodijelit će se i priznanje za najbolju izvedbu i najemitiraniji singl.

Zašto se prijaviti na Karlovačko RockOff?
Pitajte prošlogodišnje finaliste – pobjednički bend Gretta objavio je hvaljeni album, „Vakula“ Ante Casha jedan je od hitova godine i najemitiranija pjesma lanjskog izdanja festivala, a Judette na krilima nagrade za najbolje autorsko ostvarenje priprema novi materijal. Slično može potvrditi i prva generacija RockOffera – sinjski M.O.R.T. iza sebe ima već dva jaka albuma, kantautorica Sara Renar je u međuvremenu nagrađena i Porinom za najbolju vokalnu izvedbu, a dubrovački Silente su od nastupa na RockOffu došli do pobjede na Zagrebačkom festivalu 2015.

Službeni FB festivala

Službena stranica Karlovačko Rock off festivala