6. susret Seniora Hrvatske glazbene unije i Hrvatskog društva skladatelja Datum objave: 18.12.2016.

6. susret Seniora Hrvatske glazbene unije i Hrvatskog društva skladatelja

U Zagrebu, 14. prosinca 2016.g.

Sa "Zvončićima" u novu 2017.!

U svečanim prostorijama HDS-a u Zagrebu (Berislavićeva), održan je tradicionalni 6. Susret Seniora HGU-a i HDS-a. Ideju, poteklu iz HGU-a (na prijedlog tadašnje Tajnice Predsjedništva HGU-a Jadranke Čubrić) sa zadovoljstvom je prihvatilo Hrvatsko društvo skladatelja, a kao mjesec susreta odabran je prosinac - mjesec darivanja…

Na ovogodišnjem, kao i na svim prethodnim, okupili su se "glazbeni brendovi", izvođači i autori, istinske zvijezde hrvatske glazbe iz zlatnog doba domaćih šlagera. Ove je godine bilo posebno veselo i zabavno: Seniorima su pozdrave i čestitke uz najljepše želje uputili Ante Pecotić, Predsjednik HDS-a, Mirela Priselac Remi, Predsjednica GO HGU-a, Jadranka Čubrić, Savjetnica HGU-a... Skupu su nazočili i Andrej Babić, Izvršni tajnik HGU-a, Zvonimir Bučević, Tajnik HGU Zagreba te brojni prijatelji i kolege.

Prisjećanje na velike i uzbudljive karijere dominirale su u razgovorima, a mnogima od njih one su započinjale u 50-ima, razvijale se u 60-ima... Na ovogodišnjem susretu, uz ostale, imali smo čast družiti se s legendama prvog Opatijskog festivala iz 1958.g.; Anicom Zubović, Betty Jurković i Zdenkom Vučković.

Prošle su godine i desetljeća, na susretu su se probudile uspomene, a uz sjajan glazbeni trio: Boris Ciglenečki, Mladen Baraković i Joe Kaplowitz naši su "seniori" i zapjevali. Jimmy Stanić, Miro Ungar, Mladen Biočina, Walter Nougebauer, Drago Diklić, David Danijel – bio je užitak slušati njihove uvjerljive, zavodljive i emotivne interpretacije.

Uz red glazbenih hitova, ali i šala iz vremena njihove mladosti, vrijeme je brzo prolazilo,
pa se vesela atmosfera produljila do kasnog popodneva i završila nenadmašnom izvedbom slavnih Zvončića - trija Diklić, Stanić, Ungar, upotpunjenu i prigodnom koreografijom.

Gaby Novak, Betty Jurković, Elvira Voća, Zdenka Kovačićek, Anica Zubović, Dubravko Majnarić, Alfi Kabiljo, Mišo Doležal, Duško Paro, Miro Ungar, Zdenka Vučković, Josip Pepi Forembacher, Pop Asanović i brojni drugi iz "pionirskog" doba naše zabavno plesne glazbe, tog dana podsjetili su nas na svoje velike karijere i "zlatno doba naše glazbe",
a mi se radujemo novom susretu već iduće godine.

HRVATSKA GLAZBENA UNIJA
Jadranka Čubrić, Savjetnica HGU

Foto: Goran Berović