Biograd Street Music Festival počinje 21.6.2018. - prijave za nastup Datum objave: 14.05.2018.

Biograd Street Music Festival počinje 21.6.2018. - prijave za nastup

Na Svjetski dan glazbe 21.6.2018. ponovo počinje Biograd Street Music Festival, festival uličnih svirača i zabavljača koji je Grad Biograd pokrenuo još prošlog ljeta.

Sama ideja potječe od dogradonačelnika Marijana Stopfera i predstavnika Hrvatske glazbene unije, glazbenika Borisa Hrepića-Hrepe, s ciljem da se osvijesti važnost uloge uličnih svirača i zabavljača u urbanoj turističkoj ponudi.

Biograd na moru uličnim sviračima i zabavljačima pruža smještaj, hranu te mjesto za nastup kojih ima više duž popularne biogradske šetnice. Tijekom prošlog ljeta je tako na Biograd Street Music Festivalu nastupilo preko trideset raznih izvođača, solo artista ili bendova, i Festival je zbog dosta stranih umjetnika odmah dobio i internacionalni predznak. Većina njih poželjela se vratiti ponovo na ulice Biograda. Biograd na moru je tako postao neslužbeno prvi grad domaćin uličnih svirača i zabavljača u Hrvatskoj.

Pozivamo članove Hrvatske glazbene unije koji žele osjetiti izazov sviranja na ulici a ujedno provesti nekoliko dana u jednoj od istaknutijih turističkih destinacija da se slobodno jave u 
Inbox Facebook stranica Biograd Street Music Festivala
.

PRAVILNIK Biograd Street Music Festival 2018. - .pdf dokument

FB stranica festivala