Dodjela nagrada iz Fonda za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije Datum objave: 29.05.2017.

Dodjela nagrada iz Fonda za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije

Nagrađeni Elvis Stanić, Darko Jurković Charlie, Zvjezdan Ružić Zwecky, Ivan Popeskić,klapa VINČACE (N.Vinodolski), m.k. Kastav...

Primorsko-goranska županija i ove je godine nastavila dugogodišnju tradiciju poticanja kulturnog stvaralaštva. Na svečanosti na Trgu Lokvina u Kastvu, 25.05.2017. župan Zlatko Komadina dodijelio je nagrade najuspješnijim umjetnicima s područja županije. Svečanosti su prisustvovali i bivši gradonačelnik Grada Kastva Ivica Lukanović, zamjenica župana Marina Medarić,Tajnica HGU PGŽ J.Čubrić,HDLU Rijeka I.Lenić.

Primorsko-goranska županija tradicionalno jednom godišnje okuplja umjetnike koji su prošlu godinu obilježili svojim stvaralaštvom,pa je to prilika da im se zahvali i motivira za daljnji rad,ali i novčano nagradi iz Fonda PGŽ za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva.
"Ovaj kraj je prvi u puno toga, a svake godine brojni laureati u kulturi - glazbenoj, azališnoj, plesnoj i likovnoj umjetnosti - dokaz su da smo prvi i u kulturi", naglasio je Župan Komadina.
Nagrade su rezultat ljubavi, predanosti i odgovornosti umjetnika ovog kraja,naglasili su zadovoljni umjetnici uz zahvalu Županiji na postojanju ovakvog fonda.

Nagrade iz fonda za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije dodjeljuju se za najbolja skupna i najbolja pojedinačna dostignuća.
Za dobitnike u različitim umjetničkim kategorijama Županija je ove godine namijenila iznos od 165.000 kuna.

Nagrađeni čl.HGU PGŽ Podružnice 3,Rijeka za ostvarenja u 2016. godini su:
DOBITNICI PORINA 2016.: Ivan Popeskić (2), Darko Jurković Charlie (2),  Elvis Stanić (1), Zvjezdan Ružić Zwecky (1)

DOBITNICI STATUSA 2016. : Darko Jurković Charlie, Zvjezdan Ružić Zwecky 
POBJEDNICI Omiškog festivala klapa – m.k. VINČACE (N.Vinodolski) 
i m.k. KASTAV za pobjedu na festivalu u Italiji.
 

HGU PGŽ Podružnica Rijeka
Jadranka Čubrić,Tajnik