HGU SESSIONS - besplatne glazbene radionice u Mesničkoj 12 u Zagrebu! Datum objave: 01.10.2020.

HGU SESSIONS - besplatne glazbene radionice u Mesničkoj 12 u Zagrebu!

Radi se o seriji od 13 dvosatnih glazbenih radionica koje će jednom tjedno (utorkom) voditi istaknuti hrvatski glazbenici, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin. Osim velikog profesionalnog svi predavači imaju i pedagoško iskustvo ostvareno kroz suradnju s glazbenim učilištima, obrazovnim institucijama, seminarima i radionicama.

HGU SESSIONS U MESNIČKOJ 12 - KcM Kulturni centar Mesnička (Mesnička 12, Zagreb), listopad - prosinac 2020.

- namijenjeno učenicima, studentima, glazbenicima svih profila
- utorkom od 17 do 19h, 13 tjedana za redom
- predavači: istaknuti i priznati hrvatski izvođači jazz, fusion i rock glazbe

HGU Podružnica 1 Zagreb je u dosadašnjem radu organizirala brojne radionice koje su bile odlično posjećene, jer posjeduje veliku bazu članova koje ove teme zanimaju. Iako su radionice u prvom redu organizirane za članove, poziv je upućen svim glazbenicima - predanim amaterima kao i profesionalcima.

Suradnja HGU Zagreb s Kulturnim centrom Mesnička postoji nešto više od godinu dana, od kada smo 2019. organizirali prvi serijal glazbenih radionica, koje su bile odlično posjećene. KcM se profilirao kao mjesto koje posjećuju mnogi mladi ljudi jer je program koji nude izuzetno kvalitetna kultura - jazz i unplugged koncerti, izložbe slikara i fotografa, večeri poezije i drugo.

Ime radionica je usko povezano sa edukativnim video serijalom koji HGU producira i publicira na vlastitom YouTube kanalu pod imenom HGU Sessions, gdje poznati glazbenici – od kojih većina sudjeluje i u ovom ciklusu radionica u KcM-u, prezentiraju svoj stil i tehniku sviranja, i sve ono što ih izdvaja kao vrhunske instrumentaliste.

Glazbene radionice će se redovito održavati tijekom listopada, studenog i prosinca 2020.,
svaki utorak od 17 do 19 sati, a ulaz je slobodan, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera vezanih uz Covid-19.

Upravo to je razlog da je broj posjetitelja radionice limitiran na 30 osoba!!!

Ministarstvo kulture i medija RH prepoznalo je ovaj ciklus radionica kao vrijedan kulturni projekt, pa je njegov pokrovitelj i ove godine.


6.10.2020. u 17h DAMIR ŠOMEN, bubnjevi

- besplatna glazbena radionica - 

Prva u nizu radionica je ona koju 6. listopada vodi Damir Šomen, jedan od najtraženijih i najnagrađivanijih bubnjara u Hrvatskoj. Snimao je i svirao uživo sa skoro svim najeminentnijim glazbenim zvijezdama uključujući Dinu Dvornika, Olivera Dragojevića, Gibonnija, Ninu Badrić, Vannu, Josipu Lisac, Maksima Mrvicu, Darka Rundeka, Gorana Bareta i Majke, Petra Grašu, Parni Valjak, Tonija Cetinskog, Hubert Tubbsa (pjevač američke grupe Tower of Power) i mnoge druge. Recentno nastupa sa jazz sastavom LiVaDa (Valerija Nikolovska-vokal, Viktor Lipić-klavijature) te službenim Dino Dvornik Tribute sastavom DDT. Poznat je kao vrhunski glazbenik koji svaki projekt učini boljim, većim i zanimljivijim.

Facebook event radionice

Facebook stranica Damir Šomen

Diskografska izdanja na kojima sudjeluje Damir Šomen

Pogledajte Damirove edukativne video epizode na YouTube kanalu HGU-a, u sklopu projekta HGU Sessions