HGU Sessions u Mesničkoj - 10.6.2019. Elvis Penava, gitara i jazz standardi Datum objave: 07.06.2019.

HGU Sessions u Mesničkoj - 10.6.2019. Elvis Penava, gitara i jazz standardi

Pozivamo vas na besplatnu glazbenu radionicu u Kulturni Centar Mesnička (Mesnička 12, Zagreb), 10.6. uz Elvisa Penavu!

Besplatne glazbene radionice se održavaju u KCM Kulturnom centru Mesnička (Mesnička 12), u Zagrebu, od ožujka do lipnja 2019.

- namijenjeno srednjoškolcima, studentima, i glazbenicima svih profila
- ponedjeljkom od 18 do 20h, 12 tjedana za redom
- predavači: istaknuti i priznati hrvatski glazbeni izvođači jazz, fusion i rock glazbe


10.6.2019. u 18h ELVIS PENAVA - gitara - Jazz Standards - posljednja radionica u ovom ciklusu

Kratki sadržaj radionice:
"Radionica je namijenjena za sve sadašnje i buduće jazz glazbenike - instrumentaliste i pjevače/čice. Naučit ćemo pjesmu iz standardnog jazz repertoara, analizirati je i reharmonizirati, usporediti razne verzije te pjesme.
- Kako napraviti uvod i završetak?
- Kako frazirati temu?
- Kako improvizirati koristeći motive iz teme?
- Kako improvizirati na harmonijsku strukturu pjesme?
Veselim se vašem dolasku!"
Elvis Penava

Pozivamo sve koji žele doći da ponesu svoje instrumente, po mogućnosti akustične. I notni papir i olovku, za zapisivanje skica, ideja i aranžmana. Ponavljamo, radionica je namijenjena svim instrumentalistima i vokalistima, svih glazbenih profila i stilova, amaterima i profesionalcima, s i bez iskustva sviranja jazz glazbe.


Elvis Penava, M.A. - umjetnička biografija

Rođen 20.3.1980. u Rijeci, živi i radi u Zagrebu. Diplomirao jazz gitaru na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Grazu 2009. godine s titulom magistra umjetnosti. Višestruki dobitnik Nagrade Status za najboljeg jazz gitaristu. Dobitnik Diskografske nagrade Porin za skladbu "Laika" 2012. godine. Polufinalist Montreux natjecanja za jazz gitaru 2007. godine pod vodstvom George Benson-a i Vernon Reida.

Svira u brojnim jazz sastavima: Elvis Penava trio, Hologram, Davor Križić experiment, Kozmodrum... Stalni član Jazz orkestra HRT-a. HGM Jazz orkestra Zagreb od 2003. - 2009. godine. EU Big Band 2006.

Ostale suradnje: Big Band RTV Slovenija, Plovdivska filharmonija, razni sastavi pop i klasične glazbe. Nastupao u SAD-u, Švicarskoj, Indoneziji, Sloveniji, Bosni, Srbiji, Kosovu, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Engleskoj, Wales-u, Škotskoj, Švedskoj, Danskoj, Nizozemskoj, Turskoj, Belgiji, Poljskoj, Českoj, itd... Također brojni festivali u Hrvatskoj: Jazz festival Zagreb, Muzički Bienalle Zagreb, itd...

https://web.facebook.com/elvis.penava

Radionica počinje u 18:00 i traje dva sata.
Radionica je otvorena svima, pa je dobro doći ranije i osigurati si mjesto.
Radionici može prisustvovati cca. 60 posjetitelja.