HGU STREAM SESSIONS - Besplatni koncerti i glazbene radionice u digitalnom online formatu Datum objave: 19.02.2021.

HGU STREAM SESSIONS - Besplatni koncerti i glazbene radionice u digitalnom online formatu

19.2.2021. pridružite nam se u HGU STREAM SESSIONS! Danas nastupaju: bend TROKUT, i to u terminu od 17:30 - 19:30 sati.

Premijerni koncert i glazbena radionica u sklopu projekta HGU Stream Sessions koji Hrvatska glazbena unija realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja. Iz domene radionica i koncerata uživo pred publikom, prebacili smo se u digitalni online format tj. prezentirat ćemo ih u formi live streaming događanja, koja će se emitirali putem našeg YouTube kanala, i dijeliti preko Facebooka i drugih društvenih mreža na internetu.

Premijerno će na virtualnoj pozornici nastupiti electronic jazz sastav Trokut iz Zagreba. Radionica će biti realizirana uz korištenje više HD video kamera, s kvalitetnim audio zvukom, i potpunim uvidom u sve ono o čemu se bude govorilo i sviralo. Live stream radionice su potpuno besplatne, i svatko s linkom može sudjelovati, a i postavljati pitanja preko chata.

Facebook event prijenosa koncerta - kliknite ovdje!

Više o grupi Trokut:

Trokut je electronic jazz quintet nastao krajem 2018. godine pri odjelu za jazz glazbu Fakulteta za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu, Austrija. Repertoar kvinteta čini autorska glazba sačinjena od kolaža unaprijed definiranih struktura, motiva te improvizacija inspiriranih modernom jazz, elektronskom i rock glazbom. Melodije, harmonija i elektronske teksture na tragu su izvođača poput Radioheada, Boards of Canada, Kneebody, Keith Jarrett European Jazz Quarteta i glazbe ostalih izvođača izdavačke kuće ECM.

Članovi Trokuta su redom visoko školovani glazbenici, dobitnici strukovnih nagrada i priznanja: Hrvoje Kralj na električnoj bas gitari i bass synthesizeru (nagrada Status 2020 u kategoriji jazz kontrabasa), Ana Čop na vokalu i efektima, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu, efektima i synthesizeru, i Jerko Jurin na bubnjevima/elektronici. Trokut je u jesen 2020. godine izdao od strane kritike hvaljen album "Shapeless" za nakladnika Rika Muzika iz Londona (Ujedinjeno Kraljevstvo), a 2021. godine nominiran je za glazbenu nagradu Rock&Off u kategoriji Jazz&Off.

Službena stranica benda Trokut na Bandcampu.
Službeni FB profil benda.
Službeni Instagram profil benda.

***********
Video redatelj: Goran Berović
Audio produkcija: Mario Rašić
Moderator: Zvonimir Bučević - Buč