Koncert - Sjećanje na Nevena Mijača - 24.10. 2017. - Vintage Industrial Bar Datum objave: 09.10.2017.

Koncert - Sjećanje na Nevena Mijača - 24.10. 2017. - Vintage Industrial Bar

Prošla je prva godina od kada je Neven otišao prema svom Astralu. Iako on i dalje putuje dio njegove duše i glazbe ostaje sa nama kako bismo uživali u toj ljepoti i perfekciji izvedbe. Upravo ovaj koncert želi dočarati priču o njegovom glazbenom životu od samih početaka karijere.

Prvi dio programa prati autorski period u grupi Telefon, a nakon toga njegov samostalni rad u instrumentalnoj domeni.

Srednji dio koncerta posvećen je instrumentu koji ga je učinio veličanstvenim kao muzičara, a to je usna harmonika. Upravo zbog toga na scenu dolazi petero najboljih svirača u Hrvatskoj, a to su: Krešo Oremuš, Tomislav Goluban, Predrag Lovrinčević Lovre, Igor Djeke Iggy, i Drago Lokas.


Zadnji dio programa zamišljen je kao podsjetnik na dva legendarna i kultna rock sessiona koje je Neven svirao sa sastavom Telefon Blues Band. Prvi je bio "Looking Back" - Dance Rock Session u GSC Kulušić, a drugi je bio "Ruby Tuesday" u klubu Saloon.

Prijatelji koji dolaze pjevati i svirati su njegovi dugogodišnji suradnici na brojnim snimkama i hitovima, a to su: Davor Gobac, Massimo Savić, Neno Belan, Zdenka Kovačiček, Renato Metessi, Ervin Baučić, Srdjan Jug, Branko Bogunović Pif, Damir Kukuruzović, Jurica Leikauff, Alan Bjelinski ...

Tu su također grupe "Telefon" u originalnoj postavi (Tomas Krkač, Robert Krkač, Srdjan Jug, Krešo Randić) i Telefon Blues Band (Tomas Krkač, Vedran Božić, Slavko Pintarić Pišta, Danko Krznarić) kao session band večeri.

Koncert ima humanitarnu notu te će sav iznos od prodanih ulaznica biti uplaćen na račun HGU-a za pomoć glazbenicima sa zdravstvenim problemima.

FB EVENT