OKREĆEM LISTOVE KALENDARA glazbeno druženje povodom 85. rođendana Anice Zubović Datum objave: 02.04.2017.

OKREĆEM LISTOVE KALENDARA glazbeno druženje povodom 85. rođendana Anice Zubović

Rođendanski tulum u Domu Umirovljenika na Trešnjevci (Zagreb) 28.03.2017.g.
 

Anica Zubović, legendarni glas 50-ih i 60-ih godina, dama čije pjesme i danas pamtimo,
nije ni slutila da će 85. rođendan proslaviti uz publiku,ali i uz brojne čestitare, njene glazbene kolege koji su taj dan stizali sa svih strana iz Maribora, Rijeke, Opatije, Beograda, Zagorja.... Sve zahvaljujući inicijativi HGU-a, Sekcije SENIORA.

U DOMU UMIROVLJENIKA na Trešnjevci, okupila se toga rođendanskog dana, "zlatna" generacija naše glazbene prošlosti,dame i gospoda koji su glazbu na ovim prostorima stvarali: 
Elvira Voća, Višnja Korbar, Vera Svoboda, Drago Diklić, Miro Ungar, Marko Novosel, Radojka Šverko, Ljerka Palatinuš, Bojan Kodrič, Radek Brodarec, Zdenka Vučković,
Ervina Štelcl, Kostadinka Velkovska, Ksenija Erker.
..

Bili su tu i gosti iznenađenja iz Beograda - Minja Subota, Vojkan Borisavljević, Ljiljana Silimonović, mlade snage David Danijel, Davor Ljubić, Blanka Tkalčić, kao i legendarni urednici sa HRT-a Tonko Jović, Maja Sabolić, Vojo Šiljak, Dubravko Majnarić i Siniša Škarica.

S vitalnom crvenokosom damom koja već 11 godina svoje umirovljeničke dane provodi u
Domu umirovljenika na Trešnjevci, zapjevali su i sjetili se vremena velikih festivala, turneja i pjesama. Pomogli su im u tome vrsni instrumentalisti: Boris Ciglenečki, Mladen Baraković i Zlatko Dvoržak. Voditeljski mikrofon bio je u rukama šarmantnog Ronalda Brausa.

Toga dana doista je trebalo biti u Domu, jer nije to bila obična rođendanska proslava već 
istinski glazbeni užitak i događaj. U prepunoj dvorani emocije su preplavile sve koji su
došli....

"Bilo je fantastično, jako sam uzbuđena" rekla je na kraju slavljenica koja je razdraganoj publici otpjevala u duetu sa Markom Novoselom veliki hit MAŠKARE, i to nakon punih 50 godina nakon što su pjesmu izveli na Splitskom festivalu.

"Rođendanski tulum" u staračkom domu nastavio se do kasnih sati....

HRVATSKA GLAZBENA UNIJA
Jadranka Čubrić, Savjetnica HGU-a