Posljednja radionica iz programa "Back to School" - Glazbenici u klupama u šk. god. 2017./18. Datum objave: 28.05.2018.

Posljednja radionica iz programa "Back to School" - Glazbenici u klupama u šk. god. 2017./18.

U utorak 29.05.2018. u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji održat će se posljednja radionica iz programa "Back To School – Glazbenici u klupama" za šk. god. 2017/18., pod vodstvom Ivana Pešuta.

Treća po redu sezona glazbenih radionica "Back To School", osmišljenih kao suradnja Prve riječke hrvatske gimnazije i autora Ivana Pešuta, pod pokroviteljstvom HGU PGŽ, uz potporu Grada Rijeke, HUZIP-a i PGŽ završava s puno glazbe.

Cilj programa je približavanje učenika srednjih škola glazbenoj umjetnosti i kulturi kroz direktnu komunikaciju s glazbenicima. Teme se mijenjaju po sezonama, pa su tako ove školske godine osim u svirci, gimnazijalci mogli uživati u procesu nastajanja glazbenih aranžmana te u parlaonici gdje se raspravljalo o talentu, umjetničkim i slobodnim zanimanjima te njihovom doživljaju glazbe koju svakodnevno slušaju.

U ovoj šk. godini kreativni tim za 5 radionica činili su sljedeći glazbenici: 
Ivan Pešut – gitara
Ivo Heder – bubanj i vokal
Mario Šimunković – bubanj
Dorian Cuculić – klavijature
Mirna Škrgatić – vokal
gost Zvjezdan Ružić - klavijature
Sabina Saltović – stručni suradnik i administrator

Kao ovogodišnju novost, treba istaknuti i gostovanje programa radionice u Crikvenici, na poziv Odjela za kulturu Grada Crikvenice.

U srednjoj školi dr. Antuna Barca u Crikvenici održale su se dvije radionice na temu glazbenog vremeplova i predstavljanja glazbe od 50-ih godina do danas. Izvrsna suradnja s ravnateljima i zaposlenicima tih dviju škola, najava je da bi se na ovakvim temeljima projekt mogao implementirati i u druge zainteresirane srednje škole.
"Back To School – Glazbenici u klupama" nastavlja se i u šk. god. 2018/19.

Zapisala .....J.Č. iz HGU PGŽ