Prepuna dojmova iz daleke Kine vratila se riječka alter rock skupina NORD! Datum objave: 19.04.2018.

Prepuna dojmova iz daleke Kine vratila se riječka alter rock skupina NORD!

Bila je to njihova prva internacionalna turneja - “Play Restart China Tour”, koja je započela 16. ožujka 2018. u višemilijunskom Xingtaiu.

Na "pustolovini života", kako su nam kazali na povratku, odsvirali su 16 koncerata, najčešće u klubovima ("live house"), hotelima pa čak i u kockarnicama u kojima je uobičajeno da nastupaju rock i heavy metal bendovi. Kinezi su bili odlični domaćini i sjajna publika.
 
Na turneji “Play Restart China Tour” sviralo se: 
16. ožu - Xingtai / MU Livehouse
17. ožu - Liuyang / Liuyang Puyuege Pub
18. ožu - Loudi / Blues Pub 
20. ožu - Xinyu / YUE Live
21. ožu - Jian / Jiaoluo Livehouse
23. ožu - Ganzhou / Lingyun Live
24. ožu - Chenzhou / Yuhou Livehouse
25. ožu - Shanwei / Honglian Live
29. ožu - Changsha / 46 Livehouse 
30. ožu - Zhengzhou / 7 Livehouse
31. ožu - Taiyuan / BOO Livehouse 
1. tra - Jincheng / Zaomengwu Livehouse
3. tra - Xinxiang / ARK 
4. tra - Baoding / Anxiang Cafe 
5. tra - Anguo City / Moya Livehouse 
6. tra - Tangshan / Tang Livehouse 

I jedna zanimljivost: Kineska publika kupovala je nakon koncerata veliki broj majica i CD-a grupe no prodali su "samo JEDNU" ploču, jer gramofona u Kini nema! Svi su uvijek pitali što je to i onda bi se sjetili da su to nekad vidjeli tek u nekom starom filmu!

NORD je inače glazbena skupina osnovana u listopadu 2013., a dolazi iz Rijeke. Značenje njihovog imena predstavlja potragu za samim sobom u glazbenoj divljini, a s druge strane i pozitivan stav pun nade prema glazbi i životu. Zvuk benda vješto je izmiješan tamnim, mističnim ambijentom, masivnim gitarskim riffovima i emocionalnih tekstova. NORDov album prvijenac “Play Restart” (izdan 21. travnja 2017. od strane Geenger Records-a) temelji se na nalaženju novog, svježeg početka u životu. U NORDu se može čuti i utjecaj skupina Faith No More, Soundgarden, Helmet, Tool, Depeche Mode, Massive Attack, Deftones, itd.

Nord su:
Mihael Prosen - vokal, bas
Vedran Vučković - gitara
Tino Margan - bubanj
Ivan Jović - gitara
 
U realizaciji ove velike turneje NORDU su pomogli HGU PGŽ Podružnica Rijeka, PGŽ, Grad Rijeka, TZGrada Rijeke, Općine Matulji i Kostrena.