Primorsko-goranska županija novčano nagradila dobitnike Porina 2019. iz HGU PGŽ Datum objave: 21.07.2020.

Primorsko-goranska županija novčano nagradila dobitnike Porina 2019. iz HGU PGŽ

Iz HGU PGŽ Podružnice 3, RIJEKA: Na prigodnoj svečanosti u Ronjgima, zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić podijelile su nagrade, među kojima su i dobitnici PORINA iz 2019.g.,članovi riječke Podružnice HGU-a: Zvjezdan Ružić, Ivan Popeskić, Neno Belan, Boris Štok, Darko Terlević, ž. k. Luka Rijeka. Nagrađena je i m.k. Vinčace (pobjeda na Omiškom fetivalu) i m.k. Kastav (pobjeda na festivalu u Engleskoj). 
 

Ovogodišnja dodjela nagrada najboljima u kulturi za proteklu godinu, nastavak je dugogodišnje tradicije Primorsko-goranske županije koja se unatoč ovim teškim vremenima nastavila i ove godine.

Tom prilikom zamjenica župana istaknula je kako PGŽ i ove godine dodjeljuje nagrade u kulturi za sve one vrijedne ljude koji usprkos koroni nisu odustali i svoj trud su ugradili u uspjeh. Jer to nije samo njihov uspjeh već i cijelog ovog kraja na što smo vrlo ponosni i ovo je način na koji im se želimo zahvaliti.

Nagrade za unapređenje kulturnog stvaralaštva PGŽ dodjeljuju se za najbolja skupna i najbolja pojedinačna dostignuća ustanovama, udrugama i fizičkim osobama čije je sjedište odnosno prebivalište na području Primorsko-goranske županije, koje na manifestaciji državne ili međunarodne razine u području kulture ostvare nagradu kao najuspješniji u kategoriji za koju su se natjecali.

Ukupna vrijednost dodijeljenih nagrada za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva PGŽ za 2019. godinu iznosi 343 tisuće kuna.


Tekst: J.Čubrić
Foto: E.Duraj