Svečani koncert pobjednika 6. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo Datum objave: 20.10.2017.

Svečani koncert pobjednika 6. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

Prvonagrađeni mladi glazbeni umjetnici predstavit će se publici na Svečanom koncertu uz Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom Mo. Uroša Lajovica. Koncert će se održati u četvrtak, 26. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati, uz izravan televizijski i radijski prijenos.

Na ovogodišnjem, šestom po redu, Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo glazbenici su se natjecali u kategorijama glasovir, solo pjevanje, rog, truba, trombon i tuba. Nakon dva izlučna kruga i finala, žiri je odabrao najbolje, a ove godine će njih četvero imati čast nastupiti na solističkom koncertu u zagrebačkom hramu glazbe, Dvorani Lisinski.

I ovogodišnji kandidati su pokazali iznimno visok stupanj pripremljenosti, muzikalnosti i samopouzdanja pa pred žirijem nije bio nimalo lak zadatak odabrati najbolje mlade umjetnike koji će biti hrvatski glazbeni predstavnici u svijetu i nadamo se vrlo skoro gosti najvećih svjetskih pozornica.

Ove godine prvonagrađeni su dvojica mladih glazbenih virtuoza iz Međimurja, trombonist Ivan Mučić i trubač Luka Buljan, dvadesetogodišnje čudo od djeteta iz Rijeke, pijanist Ivan Vihor Krsnik Čohar te jedina dama među njima, talentirana sopranistica iz Zagreba, Darija Auguštan. Mladi glazbenici na koncertu će izvesti djela D. Bourgeoisa, A. Dvořáka, V. Bellinija, I. Kuljerića i F. Liszta.

Pridružite nam se na koncertu i upoznajte ZVIJEZDE KOJE DOLAZE!

Molimo da svoj dolazak potvrdite na e-mail: info@unison.hr do utorka 24. listopada kako bismo vam osigurali ulaznice.