U SAD-u (Lancaster, Pennsylvania), Nenadu Bachu uručena Nagrada HGU-a Datum objave: 17.04.2018.

U SAD-u (Lancaster, Pennsylvania), Nenadu Bachu uručena Nagrada HGU-a

Tijekom koncerta "World Peace in One Hour"/'Mir u svijetu za jedan sat' održanog,14.04.2018., u  Lancasteru, Pennsylvania, SAD - Olja Dešić (aranžer/dirigent koncerta), uručio je Nagradu HGU-a Nenadu Bachu, prošlogodišnjem dobitniku Nagrade HGU.

Nenad Bach, svjetski poznati umjetnik i humanitarac, pokrenuo je globalnu inicijativu, 'Mir u svijetu za jedan sat'. Hrvatski glazbenik vjeruje: Mir u svijetu možemo postići do lipnja 2020.

O inicijativi razmišlja od rata u Hrvatskoj. Kaže kako je došao trenutak u razvoju ljudske svijesti kada je to moguće. Temelj promjena vidi u globalnoj umreženost svih ljudi.

Od svjetskih čelnika traži da polovinu proračuna za obranu preusmjere u zelenu energiju i održivi razvoj,a krajnji je cilj postizanje sporazuma o svjetskom miru do 2020.Tijekom potpisivanja sporazuma u pozadini bi svirao prethodno snimljeni glazbeni album,(snimanje sa 50-tak glazbenika započelo u Pensilvaniji),a diljem svijeta istovremeno bi se održavali koncerti.

Za početak održan je odličan autorski koncert :
Nenad Bach & King Street Big Band - World Peace In One Hour, u Ware Centru – Lancaster, Pennsylvania, SAD.

NENAD BACH - skladatelj, glazbeni producent, izvođač – Rijeka/New York,prošle je godine nagrađen povodom 40 godina umjetničkog rada, značajnog doprinosa glazbenoj sceni i promicanju hrvatske glazbe u svijetu.

Jadranka Čubrić,Tajnik
HGU PGŽ Podr.3 Rijeka