Gitarijada u Puli - 04.05.2016.! Datum objave: 03.05.2016.

Gitarijada u Puli - 04.05.2016.!

Poznati su finalisti Gitarijade 2016. koja će se 04.05.2016. održati u Puli, na Portarati, uz koncert zadarskog benda Postolar Tripper.

Kao i svake godine, Gitarijada će predstaviti ponajbolje od nezavisne scene Istre, ali i Primorsko-goranske županije.

Stručni žiri je odabrao finaliste ovogodišnje Gitarijade - riječ je o pet bendova koji će nastupiti na finalnoj večeri od 19 do 22 sata na Portarati:

1. Moć rasute pažnje - Pula 
2. All stars division - Labin 
3. Eho - Pula
4. Nord - Rijeka
5. Vervet - Novigrad

Stručni žiri koji je birao finaliste među 12 prijavljenih bendova, činili su: Mirko Mocko (Rock Caffe), Nataša Petrić Tasha (HGU Pula), Davor Vujić i Ferid Hukić. Svaki od bendova će na finalnoj večeri imati ukupno pola sata da se predstavi, a o pobjedniku će odlučivati drugi žiri, sačinjen od renomiranih glazbenika čija imena će biti poznata tijekom večeri.

Organizatori su Hrvatska glazbena unija, Pula i Rock Caffe, a manifestacija se odvija u sklopu proslave Dana Grada Pule.

Kao i svake godine, tu su nagrade za najbolje: Plaketa Gitarijade, promidžba po lokalnim medijima, omogućavanje bendovima nastupe na srodnim festivalima i novo od ove godine – snimanje spota pobjedničkom bendu!

Nakon nastupa bendova, koncert će u 22 sata održati Postolar Tripper.

Napomenimo i da će u sklopu Dana Grada Pule, koncert održati i Eric Sardinas u sklopu njegove europske turneje, na Kaštelu, u subotu, 30. travnja u 21.30 sati.