HGU Sessions u Brozovoj 8a, 12.3.2024. live stream - MARKO LAZARIĆ: Bubnjevi i bubnjarsko poigravanje Datum objave: 08.03.2024.

HGU Sessions u Brozovoj 8a, 12.3.2024. live stream - MARKO LAZARIĆ: Bubnjevi i bubnjarsko poigravanje

Glazbena radionica u digitalnom online formatu - live stream u 19:00 sati

Nastavljamo seriju live stream glazbenih radionica, uz potporu Ureda za kulturu Grada Zagreba. Radionice vode istaknuti hrvatski glazbenici - članovi HGU, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin. Vjerujemo da će HGU YouTube kanal pomoći mladim, ali i starijim iskusnim glazbenicima, da saznaju dodatne informacije vezane uz usavršavanje sviranja, pravnu regulativu, promidžbu, koncertnu aktivnost, diskografiju, i druge važne teme i glazbene sadržaje.

Facebook event - kliknite ovdje

Youtube live stream - kliknite ovdje

Slijedeću radionicu vodi glazbeni umjetnik, bubnjar i autor glazbe Marko Lazarić. Marko Lazarić rođen je 1975. u Lovranu. U dobi od samo 6 godina počeo je svirati bubnjeve u Puhačkom Orkestru "Lovran". Od 1996. profesionalno se bavi glazbom, a dvije godine nakon toga počinje svirati s "Elvis Stanić Group" u kojoj djeluje do 2005., zbog odlaska na školovanje u glasovitu "LA Music Academy". Po povratku prijavljuje se na audiciju za Bigband HRT-a, čiji član postaje od rujna 2007. godine do lipnja 2020. godine. Svirao je na brojnim jazz festivalima kako u Hrvatskoj, tako i u Europi, a surađivao je i sa mnogim poznatim imenima jazz scene u Hrvatskoj i svijetu.

Svirao je na preko 40 izdanja, što jazz instrumentalne glazbe, tako i pop-rock glazbe. 2012. sa svojim bendom "Hologram" izdaje istoimeni album, na kojem se pojavljuje i kao autor glazbe.
Od 2011. do 2021. godine svira i u pratećem bendu Tonija Cetinskog. Isto tako, od 2007. svira kao član pretećeg orkestra na svim eminentnijim show emisijama HRT-a: Ples sa zvijezdama, Zvijezde pjevaju, The Voice, A strana. Više puta sudjelovao je na izdanjima koja su nagrađivana stručnom nagradom "Porin", kako u jazz tako i u raznim drugim kategorijama.
Od 2022. godine član je "Prljavog Kazališta".

OBAVIJEST:

ukoliko želite biti dio publike na streamanju radionice, pošaljite e-mail s imenom i prezimenom - radi rezervacije mjesta na e-mail adresu hgu.sessions@hgu.hr, uz Naslov/Subject: 12.3.2024. Marko Lazarić.

U publici može biti do 15 ljudi, pa vas pozivamo da što prije rezervirate mjesto.
Adresa studija je Ivana Broza 8a, 10000 Zagreb - prizemlje. Radionica počinje u 19:00h, pa vas molimo da dođete najkasnije 15 minuta prije samog početka.

Dobitnik je Nagrade Status HGU-a, u kategoriji Jazz/Bubnjevi 2009. i 2010. godine, te u kategoriji Pop-Rock/Bubnjevi 2008., 2011., i 2013. godine.


Facebook Marko Lazarić:
https://www.facebook.com/profile.php?id=712410020

YouTube Hologram:
https://www.youtube.com/@HologramFusionBand



HGU Sessions u Brozovoj 8a - produkcijski tim:
Voditeljica: Martina Validžić
Audio produkcija: Mario Rašić
Video produkcija: Goran Berović
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb