Šesta epizoda serije "Profesija: glazbenik"! Datum objave: 03.12.2016.

Šesta epizoda serije "Profesija: glazbenik"!

Danas na HRT1, u 15.20h, pratite šestu epizodu "Zabavljači".

Biti glazbenikom znači biti dijelom industrije zabave. O glazbenicima zabavljačima saznajte od njih samih.

Gosti: Josip Novosel, Zlatan Došlić, Drago Diklić - Fiko, Hari Ahmetašević, Denis Ahmetašević, Marko Lazarić, Miljenko Francisković - Majk, Sani Toromanović, Mileta Cvijanović - Cile i drugi. 
Scenarij, režija, montaža: Neven Frangeš, Sandra Polić Živković, Olja Dešić, Branimir Rogoznjan

Voditelji: Mirela Priselac - Remi i Neven Frangeš


Dokumentarni serijal pod nazivom "Profesija: glazbenik", nastao je u produkciji Hrvatske glazbene unije. Serijal ima deset epizoda u trajanju od po trideset minuta, a u njima gledatelji mogu upoznati život glazbenika i njihova osobna iskustva iz prve ruke. Svaka emisija vodi nas kroz svijet glazbenih profesionalaca i obrađuje jedan važan aspekt njihovog rada i života, od samih početaka i prepoznavanja talenta preko glazbene edukacije, prvih snimanja i nastupa do potpisivanja ugovora i zaštite svojih prava.

Serijal prikazuje mnoge specifičnosti glazbeničkog poziva i razmišljanja renomiranih hrvatskih glazbenika i producenata s naglaskom na edukativni i zabavni aspekt, kako bi se svim mladim glazbenicima približila struka kojom se odluče baviti.

Scenarij za serijal, dokumentarnih i glumljenih dijelova, izradili su glazbenici, pedagozi i poduzetnici iz područja glazbene industrije: Olja Dešić, Sandra Polić Živković i Branimir Živković , ujedno i redatelji serijala. Oni su se uz suradnju s predsjedništvom Hrvatske glazbene unije Paolom Sfecijem, Nikšom Bratošem, Mirelom Priselac - Remi i Nevenom Frangešom te operativnom podrškom Andrejem Babićem potrudili obuhvatiti što
više detalja glazbeničke profesije.

Montažu su izradili Branimir Živković i Sandra Polić Živković, koja je uz voditeljski dvojac pripremila razgovore sa sudionicima i gostima serijala. Špicu serijala, napravio je video producent Branimir Živković, koji je izradio i sve video animacije te grafički opremio serijal.

Autor glazbe i aranžmana špice je Olja Dešić.
Snimanje dokumentarnog serijala počelo je u Rijeci 18. studenog 2013. godine, a zadnja špica snimljena je 8. ožujka 2016. godine u Zagrebu. Nikša Bratoš , skladatelj i producent, bio je prvi sugovornik koji je u opsežnom intervjuu iznio svoje stavove na teme talent, edukacija, karijera glazbenika. Tijekom trogodišnjeg rada na serijalu snimljeni su intervjui s čak 102 sugovornika: 80 glazbenika, tekstopisaca, managera, organizatora glazbenih manifestacija, tonskih snimatelja, a u igranim scenama sudjelovalo je 22 statista i glumaca.

Serijal je sniman u gradovima Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Puli, Opatiji, Rijeci i okolici na više od dvadeset raznovrsnih lokacija. Snimalo se u glazbenoj školi, na akademiji, festivalima, u tonskom studiju, jednom ateljeu, knjigovodstvenom servisu, sportskoj dvourani, hotelima, ali i u poliklinici, na nogometnom igralištu te u crkvi.
Zanimljivo osmišljeni igrani skečevi i glumljeni dijelovi između pojedinih intervjua daju posebnu čar serijalu, u kojem su se glazbenici našli u ulozi voditelja pa čak i glumaca.

Simpatični voditeljski dvojac Mirela Priselac - Remi i Neven Frangeš na zabavan način vode nas kroz svijet predstavnika svih glazbenih žanrova od klasične, pop rock do etno i jazz glazbe.
Sugovornici serijala su neka od najpoznatijih imena hrvatske glazbene scene: Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Alan Bjelinski, Zlatan Stipišić Gibonni, Vanna, Aki Rahimovski, Husein Hasanefendić - Hus, Meri Cetinić, Mladen Badovinac, Tonči Huljić, Petar Grašo, Mladen Tarbuk, Neno Belan, Tomo in der Mühlen, Zorica Kondža, Elvis Stanić, Sandro Bastijančić i mnogi drugi.