Učlani se

Učlani se

Hrvatska Glazbena Unija broji oko 5000 članova. Zašto se i Vi ne biste učlanili?

Zamolbu za članstvo u HGU predajete najbližoj Podružnici HGU-a s obzirom na vaše mjesto boravišta, putem ispunjene PRISTUPNICE.

Napominjemo da je pristupnica u editabilnom PDF formatu, pa Vas molimo da istu popunite na Vašem računalu, isprintate i potpišete. Ukoliko nemate program Adobe Reader koji Vam je potreban za editiranje pristupnice, isti možete besplatno skinuti ako kliknete na ovaj link.

Obavezno je ispuniti sve podatke i napisati glazbenu biografiju.
Nepotpuni zahtjevi za članstvo neće biti uzeti na razmatranje.

  • od 1. siječnja 2024. članarina za tekuću godinu iznosi 50,00 EUR te vas molimo da unaprijed ne izvršavate uplatu, nego po primljenoj obavijesti matične podružnice HGU kada vam članstvo bude odobreno
  • na odobrenje članstva čekate max. 5-7 radnih dana
  • materijalni trošak izdavanja potvrda članovima iznosi i naplaćuje se u visini od 1,50 EUR
  • svi umirovljenici su oslobođeni plaćanja godišnje članarine HGU, ali moraju platiti prvu članarinu prilikom učlanjenja te plaćaju naknadu za trošak izdavanja potvrda.

Kao član HGU-a možete dobiti:

  • savjetovanja u okviru HGU-a u što ulaze statusna, financijska, porezna i sl. pitanja, te usmeni savjeti o eventualnim problemima u okviru obavljanja djelatnosti, a koje HGU kao strukovna organizacija na nivou struke može pokušati riješiti.
  • izdavanje potvrda za korištenje porezne olakšice od 25% pri isplati autorskih/izvođačkih honorara (uz obavezno predočenje ugovora), izdavanje potvrda za dobivanje viza i radnih dozvola, registraciju hr domene;
  • registriranje samostalne profesionalne djelatnosti (izdavanje Matičnog broja za otvaranje samostalne djelatnosti.

Sve ostale bitne detalje možete pronaći na linku Najčešća pitanja.
 


*NAPOMENA postojećim članovima HGU-a: plaćanje članarine vršite na žiro račun Podružnice HGU-a u koju ste učlanjeni!