11. susret Seniora HGU-a i HDS-a! Datum objave: 15.12.2022.

11. susret Seniora HGU-a i HDS-a!

Veseli seniori HGU-a i HDS-a, na svom 11. susretu u Zagrebu u svečanoj dvorani HDS-a u Berislavićevoj 9. Pogledajte kako je bilo i tko je bio...

U svečanim prostorijama HDS-a u Zagrebu, nakon dvogodišnje stanke (zbog Covida), održan je tradicionalni 11. susret Seniora HGU-a i HDS-a. Ispod članka provjerite fotogaleriju, a na ovom linku je i video zapis sa susreta - kliknite ovdje za YouTube video.

Doajeni hrvatske glazbene scene sa veseljem i puno pozitivne energije u ugodnoj atmosferi, kao i na svim prethodnim susretima, prisjetili su se svojih karijera koje su mnogima od njih započele u 50-tima. Susret je to na kojem se probude uspomene, ali i razmjene misli o današnjoj glazbenoj sceni.

Pozdrave i čestitke sa najljepšim željama uputili su im A. T. Šaban, glavni tajnik HDS-a, Andrej Babić, izvršni tajnik HGU-a i Jadranka Čubrić, čl. GO HGU. Skupu su nazočili i Zvonimir Bučević - tajnik zagrebačke podružnice HGU-a i Darko Bakić, zamjenik glavnog tajnika HDS-a.

Tradicionalni blagdanski susret koji okupi izvođače i autore, "glazbene brendove" hrvatske glazbe iz zlatnog doba domaćih šlagera, nezamisliv je bez glazbe. Okupljeni "seniori" zapjevali si i zaplesali uz sjajan kvartet Borisa Ciglenečkog "Cigle"(Jura Vrandečić, Mario Igrec, Luka Žužić)... Uvijek raspoložen za pjesmu Jimmy Stanić brzo je svojim bezvremenskim hitovima "zagrijao" atmosferu...njemu se pridružio Drago Diklić, a zvukovima mediterana Mladen Biočina dodatno je razveselio prisutne.... Bio je užitak slušati njihove zavodljive i emotivne interpretacije!

Ideja koja je potekla iz HGU-a, (na prijedlog tadašnjeg Predsjednika HGU-a P. Sfecija), koju je sa zadovoljstvom je prihvatio HDS, iz godine u godinu prerasta u veseli događaj koji se s nestrpljenjem iščekuje. Na druženjima u prosincu - mjesecu darivanja, glazbene zvijezde iz "pionirskog" doba naše zabavno plesne glazbe toga dana nas podsjete na svoje velike karijere i "zlatno doba naše glazbe".

Da spomenemo neke od prisutnih: Jimmy Stanić, Drago Diklić, Tereza Kesovija, Alfi Kabiljo, Boris Ćiro Gašparac, Hrvoje Hegedušić, Ivo Pattiera, Adica Dobrić Jelača, Željko Ružić(4 M)...

tekst: J.Čubrić
foto: G. Berović