12. susret Seniora HGU-a i HDS-a 2023. - Zagreb, 07.12.2023. Datum objave: 18.12.2023.

12. susret Seniora HGU-a i HDS-a 2023. - Zagreb, 07.12.2023.

U dobrom raspoloženju 7. prosinca 2023. – u mjesecu darivanja – održan je tradicionalni susret „seniora“ HGU-a i HDS-a, a domaćin je bio HGU u prostorima u Brozovoj.

Uz odlične zvuke sastava Stardust (Mario Igrec gitara, Nenad Jura Vrandečić kontrabas, Luka Žužik klavijature) i nadahnute vokalistice Vesne Kartelo, susretu su nazočila naša ugledna glazbena imena iz 50-ih, 60-ih, 70-ih „zlatnih godina“ hrvatske zabavne glazbe, „glazbeni brendovi“, izvođači i autori.

Seniorima su pozdrave i čestitke uz najljepše želje uputili u ime HGU-a Andrej Babić (izvršni tajnik) i Jadranka Čubrić i Zdenka Weber u ime HDS-a. Skupu su nazočili i A. T. Šaban, Z. Bučević Buč i brojni prijatelji i kolege.

Prisjećanje na velike i uzbudljive karijere dominirale su razgovorima, a mnogima od njih one su započinjale u 50-ima, razvijale se u 60-ima. Na ovogodišnjem susretu, uz ostale, imali smo čast družiti se s legendama prvog Opatijskog festivala iz 1958.g.: Anicom Zubović, Betty Jurković.

Susretu prepunom uspomena odazvali su se Željko Ružić - Muki, Drago Diklić, Hrvoje Hegedušić, Ivo Pattiera, Marijan Makar, Ibrica Jusić, Petko Kantardžijev - Mlinac, Adela Dobrić Jelača, Maja Sabolić, Boris Ciglenečki, Vladimir Delač i dr.
Uz red glazbenih hitova, ali i šala iz vremena njihove mladosti, vrijeme je brzo prolazilo,
a veselu atmosferu obogatili su i glazbeni nastupi dobro raspoložene Betty Jurković,
Mladena Biočine i Drage Diklića uz potporu svih prisutnih.
Na kraju susreta uz pozdrave i dobre želje i poziv za novo druženje u 2024. HGU je sudionike podarila kalendarima i Božićnom pšenicom – poklon MIAGRE d.o.o.

Za fotografije pobrinuo se Goran Berović, a za snimku susreta Davor Batisweiler.
Tekst : J.Č.