Besplatne jazz radionice u Puli! Datum objave: 10.09.2024.

Besplatne jazz radionice u Puli!

Pozivamo Vas da se prijavite na BESPLATNE JAZZ RADIONICE, koje će se održati u PULI 27., 28., i 29. 09.2024. godine, uz završni koncert predavača.

Pozivamo Vas da se prijavite na BESPLATNE JAZZ RADIONICE, koje će se održati u PULI 27., 28., i 29. 09.2024. godine, uz završni koncert predavača.

Klavir - Matija Dedić, kontrabas - Robert Jukić, bubanj - Adriano Bernobić.

Prijave su otvorene, i traju do 20.09.2024. godine, a prijaviti se možete na hgu.pula@hgu.hr

Svi zainteresirani mogu se prijaviti neovisno o stupnju prethodnog znanja, te dobnoj granici. Sve radionice i završni koncert predavača su otvorenog tipa, i bez ikakve naknade!


PROGRAM

*** 27.09.2024. – 17:00h Adriano Bernobić - radionica jazz bubnjeva - DC Karlo Rojc (prostorije Puhačkog orkestra 1. kat)
*** 28.09.2024. – 17:00h Robert Jukič - radionica jazz kontrabasa - DC Karlo Rojc (prostorije Puhačkog orkestra 1. kat)
*** 29.09.2024. – 11:00 h Matija Dedić - radionica jazz klavira - Circolo Pula
*** 29.09.2024. – 20:00h KONCERT PREDAVAČA - CIRCOLO PULA


Biografije predavača:

ROBERT JUKIČ
Basist, skladatelj, aranžer i producent Robert Jukić jedan je od najsvestranijih i najplodnijih slovenskih glazbenika. Počevši sa električnim basom kao tinejdžer, na početku svog glazbenog života svirao je u raznim bendovima. Od tada je svirao s raznim slovenskim i međunarodnim umjetnicima i bio je izložen različitim stilovima glazbe, što se odrazilo i na njegovim pločama.
Pod svojim imenom ima osam izdanja koja pokrivaju sve - od različitih stilova jazza do klasične i svjetske glazbe, od alternativnog popa do šansone, kao i tradicionalne blues, folk i country glazbe. Kao basist ili skladatelj / aranžer, pojavljuje se na 50 albuma s drugim umjetnicima, što dokazuje njegov glazbeni domet. Nastupao je s glazbenicima kao što su: Mario Gonzi, Adrien Mears, Owen Hart JR., Oliver Kent, Flip Phillip, Ed Partyka, Martin Reiter, Renato Chicco, Jonathan Blake, Nicole Henry, Owen Howard, Howard Curtis, Andy Middleton, Femi Temowo, Deborah Brown, Pietro Iodice, Miles Griffith, Danny Grisset, Sheila Cooper, Steve Klink, Stephane Spira, Duško Gojković, Daniele d`Agaro, Tony Pancella, Rob Bargad, European Movement Jazz Orchestra, Generations international youth band, Big Band RTV Slovenia i dr.

MATIJA DEDIĆ
Hrvatski jazz-pijanist i skladatelj (Zagreb, 2. III. 1973). Jedan od najpoznatijih hrvatskih jazz-glazbenika. Iz glazbeničke obitelji (sin Arsena Dedića i Gabi Novak), diplomirao 1997. jazz na Umjetničkoj akademiji u Grazu (Harald Neuwirth). Od 1994. član Boilers Quarteta, potkraj 1990-ih utemeljio vlastiti sastav (Matija Dedić Trio).
Surađivao s poznatim jazz-glazbenicima (Boško Petrović, Darko Jurković, Tamara Obrovac, Ladislav Fidri, Buster Williams, Jeff Ballard, Lenny White, Larry Grenadier, Antonio Sanchez, Scott Colley, Kendrick Scott, Vicente Archer, Mark Murphy, Ignacio Berroa i dr.) te s najpoznatijim hrvatskim glazbenicima drugih žanrova. Nastupao u mnogobrojnim europskim državama, u Brazilu i SAD-u. Godine 2002. bio je finalist natjecanja mladih jazz-pijanista na jazz-festivalu u Montreuxu.
Vlastite skladbe objavio je na albumima Octopussy (1998), Solo/Part 1 (2000), Sentiana (2012), Ligherian Rhapsody (2015), Dedicated (2017) i dr., a obradbe skladbi drugih autora na albumima Tempera (2004; Zlatan Stipišić - Gibonni), Kontesa (2010; Dora Pejačević), Matija svira Arsena (2015; Arsen Dedić) i dr. Sklada za televiziju i kazalište. Dobitnik je nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najboljega jazz-skladatelja, te višestruki dobitnik nagrada Status i Porin za najbolje jazz-albume, skladbe i instrumentalne izvedbe.

ADRIANO BERNOBIĆ
Adriano Bernobic (1984. Kopar) završio je osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje u Puli, koje je uglavnom bilo usmjereno na klasične udaraljke, nastupanje s limenom glazbom, kao i Puhačkim orkestrom i Salonskim orkestrom grada Pule. Već prvi doticaji s jazz glazbom pokazuju veliku povezanost te Adriano odlučuje postati jazz bubnjar. Pripremajući se za Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu (Austrija), Adriano je svirao u brojnim malim jazz skupinama i pulskom Big Bandu.
Tijekom školovanja u Grazu, imao je privilegiju surađivati sa sljedećim profesorima: Wolfgang Tozzijem, Christian Salfelnerom, i najvažnije, Howard Curtisom. Nakon diplome, Adriano odlučuje upisati magisterij u Grazu te provodi godinu dana u Parizu u sklopu razmjene studenata Erasmus programa. Po završetku magisterija 2012. godine, seli se u Zagreb. Danas često surađuje s Jazz orkestrom HRT-a, kao i brojnim hrvatskim i stranim jazz glazbenici, a nedavno je surađivao s Tamarom Obrovac, Matijom Dedićem, Deborah J. Carter, Satoshi Inoue i drugima.
Nastupao je na glazbenom festivalu South by Southwest u Austinu, Teksas u 2013. godine, a dobitnik je prestižne nagrade Hrvatske glazbene unije “Status 2013.”, u kategoriji Najboljeg jazz bubnjar u Hrvatskoj. Trenutno aktivno nastupa i sudjeluje u nekoliko glazbenih projekata.


Organizator: HRVATSKA GLAZBENA UNIJA PULA
Pokrovitelji: GRAD PULA, HGU PULA, CIRCOLO PULA
Umjetninčki voditelj: Adriano Bernobić