CESARICA: Predstavljene pjesme za travanj Datum objave: 23.04.2018.

CESARICA: Predstavljene pjesme za travanj

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna moći glasovati za Petra Grašu i pjesmu "Ako te pitaju", pjesmu "Maksimalno" koju izvodi Jole, Ninu Badrić s pjesmom "Mijenja se vrijeme", Antonelu Doko i pjesmu "O čemu pričamo" te Domenicu s pjesmom "Vidi se iz aviona".

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca u specijalnom izdanju glazbene emisije PopRock.hr objavljuje se pet pjesama koje u tom mjesecu konkuriraju za glavnu nagradu.

Za mjesec travanj u konkurenciji su bile pjesme zadnjeg kvartala 2017. godine te se ovime obuhvatila cijela prošla godina, a od sljedećeg mjeseca će u izbor uključiti i aktualne pjesme iz 2018. godine.

Svaki mjesec, ona pjesma koja među 5 predloženih hitova osvoji najveći broj glasova publike, bit će nominirana za Cesaricu i ulazi u drugi krug glasovanja koji će se održati u prosincu. Publika će između nominiranih pjesama birati hit godine koji će osvojiti glavnu nagradu - Cesaricu.

Nakon završenog glasovanja za pjesme predložene u mjesecu ožujku, zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Ako voliš ovu ženu“ koju izvode Željko Bebek i Oliver Dragojević, autorskog dvojca Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević.

Pjesme koje su u konkurenciji za Cesaricu u mjesecu travnju su: Petar Grašo ‘’Ako te pitaju”, Jole "Maksimalno", Nina Badrić “Mijenja se vrijeme”, Antonela Doko “O čemu pričamo” te Domenica “Vidi se iz aviona”.

Kraj prošle godine Petar Grašo zaokružio je novim singlom i spotom "Ako te pitaju". Nezapamćeni odjek na društvenim mrežama već pri puštanju prvog teasera dao je nagovijestiti kako je na pomolu još jedan veliki hit splitskog glazbenika koji će zasigurno pratiti uspjeh Grašinih novijih hitova "Moje zlato", "Ne znan za se" i "Srce za vodiča". 
"Ovo je jedna od onih pjesama na koju sam se naježio kada sam je prvi put čuo i to mi je uvijek prvi impuls da je nešto dobro. Moja publika priuštila mi je predivne trenutke na svim mojim koncertima tijekom cijele godine i doista sam sretan što im mogu zahvaliti ovom pjesmom. Što se spota tiče, moja ideja bila je oslikati toplu ljubavnu priču, a završni stih pjesme za mene je poanta života: "triba nan malo, triba nan samo - da se volit znamo", rekao je Grašo za svoju novu pjesmu. 

Tekst za pjesmu napisala je Vjekoslava Huljić, dok glazbu potpisuje Tonči Huljić. Videospot pjesme "Ako te pitaju" rađen je pod redateljskom palicom Vojana Koceića, a sniman je na lokacijama predivnog jezera Peruča. U spotu se provlači topla ljubavna priča koju je ispričalo dvoje mladih glumaca Đana Kuzmanić i Davor Pavić.

Da je sve što jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača Jole napravi hit pokazuje i njegov singl “Maksimalno". Za ovaj singl, kao i za mnogobrojne druge Joline uspješnice korištena je dobitna kombinacija teksta i glazbe iz tvornice hitova svima dobro znanog bračnog para Huljić koje Jole inače naziva svojim glazbenim roditeljima. Tako stihovi s potpisom Vjekoslave Huljić o minimalnoj i maksimalnoj neuzvraćenoj ljubavi nisu u suprotnosti sa živim ritmom za koji se pobrinuo Tonči Huljić, već se, poput poznatih supružnika, idealno nadopunjuju. Aranžman potpisuje Leo Škaro.

U videospotu je atmosferu pjesme dočarao redatelj Rino Barbir, a iako pjesma pjeva o neuzvraćenoj ljubavi, Jole u svom poznatom izdanju i ovoj tematici daje određenu vedrinu zbog čega ne sumnjamo da će poput i ostalih njegovih pjesama doživjeti veliki uspjeh.

Nina Badrić, jedna od najpopularnijih glazbenih diva, oduševila je fanove diljem regije svojim novim izgledom, ali i novom pjesmom ”Mijenja se vrijeme”. Komplimenti za pjesmu i izgled pljušte sa svih strana, a njezini su obožavatelji puni hvale za novu Ninu. Novim singlom Nina se vratila na početke svoje karijere, kada je dominirala klupskom scenom, te ponovo na ove prostore hrabro donijela dašak svjetskog zvuka. 

Pjesmu autorski potpisuje Predrag Martinjak Peggy, a za produkciju je zadužen Baby Dooks (David Vurdelja).

Podsjetimo, Nina Badrić s pjesmom 'Dani i godine', koju autorski potpisuju Nina Badrić i Predrag Martinjak, prošlogodišnja je dobitnica prve Cesarice. Uz glavnu nagradu, koja joj je uručena na svečanoj dodjeli koja se održala na splitskim Prokurativama u izravnom televizijskom prijenosu na Prvome programu HTV-a, pjesma ‘Dani i godine’ osvojila je i nagradu za radijski hit godine.

Pjesma „O čemu pričamo“, iznimno talentirane Antonele Doko jedna je od najemitiranijih pjesama s ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala. Antonela je 18-ogodišnja Riječanka svjetskoga glasa, dobitnica nagrade Porin za najbolju novu izvođačicu 2017. godine te dobitnica nagrada za Pjevačicu godine koju dodjeljuje glazbena emisija "Music Pub Zlatka Turkalja" na Drugome programu Hrvatskog radija. Prije samo dvije godine debitirala je svojim najvećim dosadašnjim hitom "Onaj dan", dok je 2017. godine izvela pjesmu "Odlična stvar", sudjelovala je i na švedskom Baltic Song Contestu gdje je oduševila žiri i osvojila treće mjesto, a ostvarila je i suradnju s Lorenzom u pjesmi "Sve što pomislim" koja je u vrlo kratkom roku dosegnula velik broj pregleda na YouTube kanalu. 

Autorica glazbe i teksta za pjesmu "O čemu pričamo" je Arijana Kunštek, a aranžman je radio Ivan Popeskić. Za neobični videospot zaslužni su stalni Antonelini suradnici, redatelj Igor Modrić, kamerman Robert Kalčić dok styling i šminku potpisuje Robert Kozjak.

Mladu Velolučanku Domenicu Žuvelu šira javnost upoznala je prošlog ljeta na Splitskom festivalu na kojem je debitirala pjesmom Tončija i Vjekoslave Huljić "Kad sam s tobom". Poletna, vesela pjesma vrlo brzo je osvojila radio urednike i publiku, a autorskom paru time dala zeleno svjetlo za njen daljnji glazbeni put. 

Pjesma „Vidi se iz aviona“ u maniri pitkog popa ono je što najbolje opisuje Domenicin stil u koji se savršeno uklopila. Videospot za ovu pjesmu režirao je Rino Barbir i u njemu pratimo zgode i nezgode mladog para kojeg ponovo glume Domenica i glumac Nikša Arčanin koji je glumio i u Domenicnom prvom spotu „Kad sam s tobom“, a koliko su dobitna kombinacija pokazuje i brojka od preko 5 milijuna pregleda na YouTube-u. 

"U potpunosti vjerujem Vjekoslavi i Tončiju na odabiru teksta i glazbe jer me poznaju već godinama i najbolje znaju kakve pjesme odgovaraju mom karakteru i glasu. Tekst je priča koja je sigurno bliska mnogim mladim ljudima, a radi se o ljubavnom trokutu i dilemama. Obzirom da vuče na retro zvuk, odlučili smo da takav bude i spot", objasnila je Domenica.

Za predložene pjesme s liste za travanj publika može glasovati do petka, 4. svibnja u ponoć, putem online kanala za komunikaciju:

Facebook stranice Cesarica https://www.facebook.com/cesarica (kliknuti na 'pošalji poruku')
Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica
Glasovati se može i na službenoj stranici cesarica.org

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica