Demantij na javno obraćanje HDU Datum objave: 17.06.2021.

Demantij na javno obraćanje HDU

Demantij: MINISTRICA NINA OBULJEN KORŽINEK NIJE I NIKAD
NIJE BILA ČLANICA HRVATSKE GLAZBENE UNIJE

U jučerašnjem javnom obraćanju Hrvatske diskografske udruge, koje je poslano nakon održane Tematske sjednice Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog Sabora, izrečena je nedopustiva laž s namjerom kontaminiranja legitimnog zakonodavnog procesa.

U priopćenju stoji slijedeća rečenica: „postoji osnovana sumnja da je ministrica pristrana, što nas niti ne čudi jer je članica Hrvatske glazbene unije“.

Hrvatska glazbena unija ovdje nedvosmisleno demantira navedenu tvrdnju:
Ministrica Nina Obuljen Koržinek NIJE i NIKAD NIJE BILA ČLANICA HRVATSKE GLAZBENE UNIJE.

Ovo nije prvi puta da se Hrvatska diskografska udruga ili vodeći ljudi te organizacije služi objedama i neistinama. Predsjednik HDU ima već protiv sebe i pravomoćnu presudu za klevetu zbog iznošenja neistinitih tvrdnji u svojim intervjuima.

Zastupnici diskografa su svoje argumente iznijeli na odnosnoj sjednici, baš kao i predstavnici udruga izvođača. A članovi Odbora su svojim komentarima podržali argumente izvođača u zaštiti pojedinca od strane trgovačkih društava, što nije slučaj u današnjoj praksi.

Kako je sjednica Odbora tekla, slobodno se može pogledati na javno dostupnoj snimci https://www.youtube.com/watch?v=xfXcLctqX64 gdje se razvidno može čuti i vidjeti koje i kakve argumente su predstavili svi sudionici rasprave.