Festival srca u Rijeci - humanitarna akcija i koncert! Datum objave: 09.02.2017.

Festival srca u Rijeci - humanitarna akcija i koncert!

Iz HGU PGŽ - U Rijeci, u subotu 11.veljače 2017., na Korzu, od 12.30 h traje Festival srca - akcija za kupnju medicinskih uređaja za Dječju bolnicu Kantrida.

"Za život je dovoljno i pola srca!"

Ogromna torta u obliku srca za dvije tisuće ljudi, puštanje balona i veliki koncert na riječkome Korzu, dio su humanitarne akcije kojom udruga "Veliko srce malom srcu" prikuplja novac za opremu potrebnu u liječenju najmlađih srčanih bolesnika.

Četiri metra velika, 250 kilograma teška torta za dvije tisuće ljudi bit će ove subote ponuđena građanima po 10 kuna za komad, a izradit će je i donirati vrijedni slastičari iz PIK-a d.d. Rijeka, koji ove godine obilježava 70. rođendan. Tortu će rezati i servirati učenici Ugostiteljske škole Opatija.

Za glazbeni dio programa pobrinula se HGU Rijeka, programom u kojem će 
sudjelovati oko stotinu izvođača – velikih i malih! Spomenimo neke od njih - E.N.I., Luka Nižetić, Antonela Doko, Antonio Krištofić, klapa Nevera, Mauro Staraj, Mario Batifiaca

Sudjeluju i dječji zborovi - Mali Riječani, Morčići, Tratinčice i drugi - a na kraju će sve "zasladiti" glazbeni oldtimeri - članovi udruge LP Rock. Bit će, dakle, za svakoga ponešto, a sve će ukrasiti oko tisuću balona koji će biti pušteni u zrak i sve to kao dio humanitarnoga koncerta Festival srca kojeg će voditi Robert Ferlin i Joso Krmpotić.

Udruga Veliko srce malom srcu okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Kupnjom komada torte, balona ili dječjih uradaka Udruzi se doniraju novčana sredstva od kojih će se kupiti medicinski uređaji - EKG monitor printer i EKG holter za Odjel pedijatrijske kardiologije Kliničkog bolničkog centra Rijeka, za bolesnu djecu koja se liječe u Dječjoj bolnici na Kantridi.

Humanitarno događanje na PRESS konferenciji najavili su voditelj riječke podružnice udruge Veliko srce malom srcu Ivica Krmpotić, voditelj Odjela pedijatrijske kardiologije KBC Rijeka dr.Neven Čače, viša stručna suradnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Jasna Kalanj, Izabel Dejhalla iz marketinga PIK d.d. Rijeka, ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth i tajnica HGU PGŽ Jadranka Čubrić.

BUDITE I VI DIO FESTIVALA SRCA !

HRVATSKA GLAZBENA UNIJA
PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA

Veliko srce malom srcu - web stranica udruge