"HGU Anina glazbaonica" Datum objave: 05.01.2017.

"HGU Anina glazbaonica"

Jedinstveni program pripreme djece uzrasta od 5 do 9 godina za glazbenu školu, u HGU Podružnici 1 - Zagreb.

Poštovani članovi HGU-a,

prikupljamo podatke vezane uz održavanje "HGU Anine glazbaonice" - jedinstvenog programa pripremanja djece uzrasta 5 - 9 godina starosti za glazbenu školu. Održavanje programa je namijenjeno djeci svih zainteresiranih članova Hgu Podružnice 1 Zagreb, i potpuno je besplatno.

Molimo zainteresirane da svoje prijave izvrše na navedenom linku: 
http://www.hgu.hr/glazbaonica/prijavnica


gdje ćemo prikupiti sve potrebne i relevantne podatke o djeci i roditeljima djece koja će pohađati ovaj glazbeni edukativni program. 
 

Krajnji rok za on line prijave je subota 14. siječnja, a prva grupa djece počinje sa programom u ponedjeljak 16. siječnja 2017. u 17.30h. U nastavku mail poruke pročitajte kratak info o ovom glazbeno-edukativnom programu.


HGU Anina glazbaonica je jedinstven program koji priprema djecu za glazbenu školu. Riječ je o grupnom obliku rada koji obuhvaća igre s pjevanjem, razvijanje osjećaja za ritam, sviranje jednostavnih pjesmica, rainbow metodu (koju voditeljica Ana Lovrenčić jedina u gradu podučava), odgovaranje na glazbu kroz tjelesni pokret i ples, razvijanje svijesti o ljestvici kroz autorsku predstavu, autorski audiomaterijal voditeljice, razvoj osjećaja za intonaciju, razvoj dikcije i pravilnu vokalizaciju, upoznavanje klasičnih djela kroz igru i vježbice, integracijske vježbice koje povezuju matematiku, likovni i glazbu i dr.

Ponuđene glazbene radionice namijenjene su djeci svih članova zagrebačke podružnice HGU-a, kao besplatni sadržaj za najmlađe. Iako smo glazbenici, i iz prve ruke bismo mogli svoju djecu podučiti glazbi, životni ritam često nam to ne dopušta. Zato imamo stručne suradnike s iskustvom u radu s djecom koji znaju kako jezik glazbe prevesti na jezik djece.


Mjesto održavanja: Prostorije HGU Podružnice 1 Zagreb, Ivana Broza 8a, Zagreb.

Trajanje: Poseban glazbeni program u trajanju od 60 minuta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom od 17.30h i od 18.30h. Predviđene su 4 različite grupe, tako da se roditelji i djeca mogu prilagoditi i odabrati grupu koja im najviše odgovara. Predviđeno trajanje programa je od siječnja do lipnja ove školske godine tj. 65 sati programa po grupi, ili dok se program u cijelosti ne realizira.

Kome je namijenjena: Djeci u dobi od 5 do 9 navršenih godina života. Grupa je heterogena po spolu. Najmanji broj članova u grupi je petero djece, a najveći desetero.

Voditelj: Skupinu vodi autorica programa Ana Lovrenčić, profesorica kroatologije i povijesti, i glazbenica (pjevačica), redovna članica HGU-a.