HGU Anina glazbaonica - nastavak rada u rujnu 2018. Datum objave: 11.09.2018.

HGU Anina glazbaonica - nastavak rada u rujnu 2018.

Iz HGU PODRUŽNICA 1 ZAGREB - "HGU Anina glazbaonica" - jedinstveni program pripreme djece uzrasta od 5 do 9 godina za glazbenu školu, ponovno u tijeku!

Poštovani članovi HGU-a, nakon vrlo uspješne druge sezone Anine glazbaonice, HGU s veseljem najavljuje nastavak rada u rujnu 2018. Svi zainteresirani članovi mogu se prijaviti na priloženim poveznicama, a zanima li vas više o samome programu koji je za djecu članova u potpunosti besplatan, posjetite i facebook stranicu Anine glazbaonice.

Anina glazbaonica je grupni oblik rada koji obuhvaća igre s pjevanjem, razvijanje osjećaja za ritam, sviranje jednostavnih pjesmica, rainbow methodu (koju voditeljica jedina u gradu podučava), odgovaranje na glazbu kroz tjelesni pokret i ples, razvoj osjećaja za intonaciju, razvoj dikcije i pravilnu vokalizaciju, upoznavanje klasičnih djela kroz igru i vježbice, integracijske vježbice koje povezuju matematiku, likovni i glazbu i dr. Anina glazbaonica rezultat je višegodišnjeg rada s djecom i istraživanja glazbenice Ane Lovrenčić, koja program vodi, dopunjava i usavršava već osam godina.

Velik dio rada Anine glazbaonice zasnovan je na rainbow metodi, u kojoj se povezuju boje s glazbenim simbolima. Ova metoda omogućuje djeci da osvijeste ljestvicu slušno, intonativno, povezuju to s notnim zapisom i s položajem na klavijaturi. Djeca će upoznati mnoge instrumente i koristiti se cijelim Orffovim instrumentarijem. Većinu pjesmica voditeljica je skladala u skladu sa specifičnim zadacima programa, dakle, ne radi se program koji je već ponuđen u vrtićima, već se prelazi na višu razinu glazbene edukacije, a to je izvrsna priprema za glazbenu školu, o čemu govore rezultati na audicijama za glazbenu školu. Na kraju, voditeljica Ana Lovrenčić smatra da djeci prvo treba približiti instrument kao prijatelja prije nego li ga u glazbenoj školi ponudimo kao zadaću i odgovornost. Ovo je prilika da se djeci instrumenti približe i da se djeca kroz igru vežu za određeni instrument.

Molimo zainteresirane da svoje prijave izvrše na navedenom linku:
https://www.hgu.hr/glazbaonica/prijavnica

kako bismo prikupili sve potrebne i relevantne podatke o djeci i roditeljima djece koja će pohađati ovaj glazbeni edukativni program.

Krajnji rok za on line prijave novih polaznika je nedjelja 16.9.2018., a prva grupa djece počinje sa programom u ponedjeljak 17.09.2018. u 18:30h.


HGU Anina glazbaonica je jedinstven program koji priprema djecu za glazbenu školu. Riječ je o grupnom obliku rada koji obuhvaća igre s pjevanjem, razvijanje osjećaja za ritam, sviranje jednostavnih pjesmica, rainbow metodu (koju voditeljica Ana Lovrenčić jedina u gradu podučava), odgovaranje na glazbu kroz tjelesni pokret i ples, razvijanje svijesti o ljestvici kroz autorsku predstavu, autorski audiomaterijal voditeljice, razvoj osjećaja za intonaciju, razvoj dikcije i pravilnu vokalizaciju, upoznavanje klasičnih djela kroz igru i vježbice, integracijske vježbice koje povezuju matematiku, likovni i glazbu i dr.

Ponuđene glazbene radionice namijenjene su djeci svih članova zagrebačke podružnice HGU-a, kao besplatni sadržaj za najmlađe. Iako smo glazbenici, i iz prve ruke bismo mogli svoju djecu podučiti glazbi, životni ritam često nam to ne dopušta. Zato imamo stručne suradnike s iskustvom u radu s djecom koji znaju kako jezik glazbe prevesti na jezik djece.

Mjesto održavanja: Prostorije HGU Podružnice 1 Zagreb, Ivana Broza 8a, Zagreb.

Trajanje: Poseban glazbeni program u trajanju od 60 minuta, jednom tjedno, za sada ponedjeljkom i četvrtkom od 18:30h. Predviđeno je više različitih grupa, tako da se roditelji i djeca mogu prilagoditi i odabrati grupu koja im najviše odgovara. Predviđeno trajanje programa je od rujna 2018. do lipnja 2019. godine, sa pauzom za vrijeme zimskih školskih praznika.

Kome je namijenjena: Djeci u dobi od 5 do 9 navršenih godina života. Grupa je heterogena po spolu. Najmanji broj djece u grupi je pet, a najveći sedam.

Voditeljica: Skupinu vodi autorica programa Ana Lovrenčić, profesorica kroatologije i povijesti, i glazbenica (pjevačica), redovna članica HGU-a.