HGU obilježava Međunarodni dan jazza 2021. Datum objave: 30.04.2021.

HGU obilježava Međunarodni dan jazza 2021.

Vrhunski glazbeni programi ove će se godine održati u nekoliko gradova Hrvatske, usprkos pandemije virusa Covid 19. Programi će se sastojati od “live” koncerata jazz glazbe, glazbenih radionica te radijskih i TV gostovanja. Programi su najavljeni za Split, Opatiju, Zagreb, Pulu, Rijeku i Osijek, a realizacija većine programa ostvarit će se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Mađunarodni Dan Jazza ove se godine u svijetu obilježava jubilarni deseti put.
U Zagrebu će ponajbolji hrvatski jazz glazbenici održati seriju kratkih, mobilnih koncerata, premještajući se s jedne na drugu lokaciju u centru grada koristeći električna old timer vozila i pedicabove. Početak programa očekuje se u 16:30h i trajat će do zalaska sunca. Nastupit će slijedeći istaknuti glazbenici i glazbenice: Orjen Riđanović, Milivoj Majdak, Mario Igrec, Bruno Philipp, Davor Doležal, Nikola Šantek, Nikolina Kovačević, Mate Picukarić, Yogi Lonich, Krunoslav Levačić, Ivica Premelč, Gojko Tomljanović, Zvonimir Bajević, Arsen Ereš, Jurica Rukljić, Josip Pandur, i Mirsad Dalipi.

Zagreb program:
https://www.facebook.com/events/836624476943939

OPATIJA
Od – 16-18h, JAZZ BOAT - putovanje „lungo mare”, iz Opatijske luke
Svečanost uručivanja plakete jazz glazbeniku Spartacu Črnjariću, povodom 55e obljetnice umjetničkog rada i doprinosa glazbenoj sceni.

Sviraju Jake i Nove snage Jazza;
SPART JAZZ TRIO (S.Črnjarić,F.Črnjarić,M.Marenić)
DENIS RAZZ KVARTET (D.Razumović,R.Mikuljan,R.Ergić,K.Lovrić)
DINO IVELJA KVARTET (D.Ivelja, Z.Radišić, L.Vrbanec, L.Berisha)
Uz njih nastupaju Elvis Stanić, D.Jurković Charlie, M.Lazarić, B.Štimac, J.Forebacher „Pepi“


OSIJEK
Unatoč trenutnoj nezavidnoj i neizvjesnoj situaciji, par osječkih udruga: Slama, Shine, Rast, ReArt, PLANTaža, PARTWISH (okupljenih oko neformalnog Saveza udruga ŠIBICA, s HGU-om i udrugom PARTWISH u ulozi nositelji projekta), te nekolicina glazbenika entuzijasta, odlučilo je i ove godine organizirati obilježavanje ovako bitnog datuma u glazbenoj umjetnosti za sve ljubitelje kvalitetne glazbe, te svojim sugrađanima omogućiti trenutke za uživanje i prijenos dobrih, prijeko potrebnih, pozitivnih vibracija.
Oko 13,00h, osječkim tramvajskim tračnicama (u rutama koje će pokriti područje cijelog grada) održat će se jazzy vožnja na način da će na prikolici tramvaja nastupiti čakovečki band Dixieland i tri osječka (No JazzBand, Sing Song Swing i The Morenos).

SPLIT
„Šporkestar“ - koncertna dvorana Hrvatskog doma u Splitu 20h
Splitski kvartet koji je osnovan 2016. Od kada surađuje sa nekolicinom splitskih glazbenika i s kojima su nastupali u vrijeme kada se nastupati još i moglo.
Članovi su:
Jasenka Markov Anterić – flauta i vokal
Goran Cetinić-Koća - gitara
Roko Bandalo: bas
Viktor Margan: bubnjevi