HGU PGŽ Podružnica 3, Rijeka, najavljuje - PROJEKT: PUTEVIMA RIJEČKOG ROCK-a - "U rock ritmu" Datum objave: 28.11.2023.

HGU PGŽ Podružnica 3, Rijeka, najavljuje - PROJEKT: PUTEVIMA RIJEČKOG ROCK-a - "U rock ritmu"

Hrvatska glazbena unija PGŽ Podružnica 3 Rijeka, 2023. g. obilježava 30. obljetnicu rada. Jedan od projekata koje je tim povodom pokrenula je i PUTEVIMA RIJEČKOG ROCK-a, kako bi dali doprinos još jednoj velikoj obljetnici - 45 godina RI ROCK festivala (najstarijeg demo festivala u zemlji).
 

Kratki info o projektu: HGU PGŽ Podružnica 3, Rijeka poziva vas da uživate u manifestaciji PROJEKT: PUTEVIMA RIJEČKOG ROCK-a – "U rock ritmu", MO Grada Trsata / O.Š. "Trsat", u srijedu 29.11.2023. u prostorima O.Š. Trsat u 11.30 h.

- tribina i projekcija filma B.Modrića
- "Ritam rock plemena - Od Uragana do Urbana" (iz 2005.g)

Hrvatska glazbena unija PGŽ Podružnica 3 Rijeka, 2023. g. obilježava 30-tu obljetnicu rada. Jedan od projekata koje je tim povodom pokrenula je i PUTEVIMA RIJEČKOG ROCK-a, kako bi dali doprinos još jednoj velikoj obljetnici – 45. godina RI ROCK festivala (najstarijeg demo festivala u zemlji).

Iz riječke podružnice kažu: "Projektom smo željeli podsjetiti na tzv. „kultna mjesta“ u kojima se od kraja 70-ih do danas svirao i tako stvarala Riječka rock scena. Nažalost, od tih davnih prostora (koje smo sagledavali kao destinacije na kojima djeluju Mjesni odbori), ostalo je vrlo, vrlo malo.
- Na području MO Trsat možda najviše (3 prostora: Dvorana Mladosti, mjesto gdje se održao prvi RI Rock (1979.), Trsatska čitaonica i Trsatska Gradina), upravo na Gradni tijekom ljeta zasvirali su i stari i mladi rockeri... Još su dva otvorena prostora bila omiljena mjesta rock svirki: Koblerov trg i Trg Riječke rezolucije, na što smo zanimljivom svirkom podsjetili u lipnju. Za projekt smo osmislili i druge sadržaje od kojih jedan realiziramo u srijedu, 29.11.2023. u prostorima O.Š. Trsat s MO Grada Trsata."

Toga dana će se održati :

1./TRIBINA: podsjećanje na prošle dane RI Rock-a
- uz sudjelovanje naših rock „doajena“:
Duško UTE Rapotec - org. prvog Ri rock-a 1979.
Vlado Simcich VAVA – gitaristička Ri rock legenda
Željko Pendić - nova riječka demo scena
- TRAJANJE : 30' (razgovor sa učenicima)

2./PROJEKCIJA FILMA : "Ritam rock plemena - Od Uragana do Urbana" (iz 2005.g.),
- autor : Bernardin Modrić, scenarista Koraljka Pasarića.
- uvod Tiha Modrić
- TRAJANJE : 86'

Tribina/projekcija je dobra prilika da se napravi nešto korisno, kvalitetno i dobro za baštinu grada, mlade, riječku rock scenu i učitelje i nastavnike škole.

Projekt završava uoči 45. izdanja RI Rock festivala, 13.12.2023.- na području MO MLAKA /u Domu Mlaka – tadašnja dvorana 3. Maj, rokeri su također svirali/.
Danas taj prostor nije više u funkciji pa će sjećanja (tribina) na te davne dane kao i projekcija filma, u suradnji sa MO Mlaka, biti održani u prostorima O.Š. Podmurvice.

Potporu projektu dao je Grad Rijeka.

Tekst : J.Č.