HGU Sessions 14 Datum objave: 12.12.2018.

HGU Sessions 14

U ovom tjednu, opet se družimo s Bučem u novoj epizodi edukativnog serijala HGU Sessions!

Hrvatska glazbena unija snimila je niz edukativnih videa s ciljem popularizacije glazbe ali i vrhunskih glazbenika, istaknutih članova udruge. U epizodama koje možete pratiti putem službenog YouTube kanala HGU-a, predstavit će se mnogi sjajni instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, koji će nam otkriti dio svojih glazbenih tajni. Vjerujemo da će HGU Sessions pomoći mladim, ali i iskusnim glazbenicima da saznaju neke dodatne sviračke trikove.

U nastavku pogledajte 8. epizodu koja je ujedno i posljednja sa Zvonimirom Bučevićem, pod naslovom "RASTAVLJENI AKORDI - ARPEGGIOS"!

Za podsjetnik na prethodne epizode, kliknite ovdje na playlistu!

Najavljujemo: bubnjarski serijal HGU Sessions!
Nakon ove zadnje, 8. video epizode posvećene sviranju bas gitare, od idućeg puta krećemo se serijom od 6 nastavaka koja je posvećena usavršavanju sviranja bubnjeva. Vaš domaćin u bubnjarskom serijalu bit će višestruko nagrađivani bubnjar Damir Šomen, poznat po suradnjama s najvećim imenima hrvatske glazbe poput Dine Dvornika, Olivera, Severine, Gibonnija, Tonyja Cetinskog, Parnog valjka, da spomenemo samo neke.


Zvonimir Bučević (1961. Pariz, Francuska) - Nakon studiranja na pariškom Institute Art Culture Percepcion, domaćoj glazbenoj sceni i diskografiji desetljećima daje autentični doprinos u brojnim stilskim usmjerenjima i s gotovo svim najznačajnim imenima. Uz ostale, na čvrste je instrumentalističke noge, u njihovim najplodnijim razdobljima, postavljao Songkillerse i Dinu Dvornika, Bastardze, Bou i Bučerse te niz godina bio član Vještica i Parnog valjka. Skladateljsko umijeće iskazao je na tri samostalna albuma (J.M.B.G., Escape i Zero Otto) te namjenskoj glazbi za TV i film. Danas je bass-instruktor i band-coach na GROOVE sound&music school koju je 2007. godine utemeljio s nekolicinom eminentnih kolega instrumentalista, ali i dalje aktivno svira u Boi i u nekoliko jazz-funk formacija. Tijekom karijere, zavrijedio je šest Statusa i nekoliko Porina. Verificirani je član britanskog Registry Guitar Tutora. Kao glazbenik je još strastven i otvoren, a kao pedagog strpljiv i tolerantan, posebno s talentima.