HGU Sessions 23 Datum objave: 20.03.2020.

HGU Sessions 23

U nastavku pogledajte 4. epizodu edukativnog videa koji je snimio Damir Šomen!

Poštovane kolege i prijatelji, kako smo kao glazbenici u datim okolnostima vezani za boravak kod kuće, iskoristimo ovo vrijeme za dodatno glazbeno usavršavanje i edukaciju, jer od vrhunskih glazbenika se može naučiti mnogo, bez obzira na instrument i stil glazbe koji sviraju. Zato vas pozivamo da pregledate sve epizode našeg HGU YouTube Sessions video edukativnog serijala, kao i najnoviju 4. epizodu Damira Šomena, u kojoj pokriva stil sviranja i groove koji je koristio na snimanju poznate pjesme Dine Dvornika "Điha Điha", uz navođenje glazbenika koji su utjecali na njegov stil sviranja bubnjeva u toj pjesmi.

Hrvatska glazbena unija snimila je niz edukativnih videa s ciljem popularizacije glazbe ali i vrhunskih glazbenika, istaknutih članova udruge. U epizodama koje možete pratiti putem službenog YouTube kanala HGU-a, predstavit će se mnogi sjajni instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, koji će nam otkriti dio svojih glazbenih tajni. Vjerujemo da će HGU YouTube Sessions pomoći mladim, ali i iskusnim glazbenicima da saznaju neke dodatne sviračke trikove.


Damir Šomen (1970.) - jedan je od najtraženijih i najnagrađivanijih bubnjara u Hrvatskoj. Snimao je i svirao uživo sa skoro svim najeminentnijim zvijezdama uključujući Dinu Dvornika, Olivera Dragojevića, Gibbonija, Ninu Badrić, Vannu, Josipu Lisac, Maksima Mrvicu, Darka Rundeka, Gorana Bareta i Majke, Petra Grašu, Parni Valjak, Tonija Cetinskog, Hubert Tubbsa (pjevač američke grupe Tower of Power) i mnoge druge. Recentno nastupa i sa jazz sastavom LiVaDa (Valerija Nikolovska-vokal, Viktor Lipić-klavijature) te službenim Dino Dvornik Tribute sastavom DDT. Poznat je kao vrhunski glazbenik koji svaki projekt učini boljim, većim i zanimljivijim.

Posjetite njegovu FB stranicu i pogledajte diskografska izdanja na kojima sudjeluje .