HGU Sessions 25 Datum objave: 04.09.2020.

HGU Sessions 25

Hrvatska glazbena unija snimila je niz edukativnih videa s ciljem popularizacije glazbe ali i vrhunskih glazbenika, istaknutih članova udruge. Ovo je 5. epizoda Damira Šomena!

U epizodama koje možete pratiti putem službenog YouTube kanala HGU-a, predstavit će se mnogi sjajni instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, koji će nam otkriti dio svojih glazbenih tajni. Vjerujemo da će HGU Sessions pomoći mladim, ali i iskusnim glazbenicima da saznaju neke dodatne sviračke trikove.

U nastavku pogledajte 5. epizodu Damira Šomena - primjer sviranja ritma tj. groovea pjesme Dark Night koju Damir redovito izvodi u sastavu s kojim kontinuirano djeluje već godinama - Trio LiVaDa.

HGU YouTube Sessions - Damir Šomen, 5. epizoda - 7/8 GROOVE & SOLO (trio LiVaDa: Dark Night)

Damir Šomen (1970.) - jedan je od najtraženijih i najnagrađivanijih bubnjara u Hrvatskoj. Snimao je i svirao uživo sa skoro svim najeminentnijim zvijezdama uključujući Dinu Dvornika, Olivera Dragojevića, Gibbonija, Ninu Badrić, Vannu, Josipu Lisac, Maksima Mrvicu, Darka Rundeka, Gorana Bareta i Majke, Petra Grašu, Parni Valjak, Tonija Cetinskog, Hubert Tubbsa (pjevač američke grupe Tower of Power) i mnoge druge. Recentno nastupa i sa jazz sastavom LiVaDa (Valerija Nikolovska-vokal, Viktor Lipić-klavijature) te službenim Dino Dvornik Tribute sastavom DDT. Poznat je kao vrhunski glazbenik koji svaki projekt učini boljim, većim i zanimljivijim.

Posjetite njegovu FB stranicu i pogledajte diskografska izdanja na kojima sudjeluje https://www.discogs.com/artist/553410-Damir-%C5%A0omen