HGU Sessions 26 Datum objave: 10.10.2020.

HGU Sessions 26

13.10.2020. u 17h, Ivan Pešut vodi besplatnu glazbenu radionicu gitare u KcM-u, Kulturnom centru Mesnička (Mesnička 12, Zagreb), u organizaciji Hrvatske glazbene unije!

HGU SESSIONS U MESNIČKOJ 12 - KcM Kulturni centar Mesnička (Mesnička 12, Zagreb), listopad - prosinac 2020.

- namijenjeno učenicima, studentima, glazbenicima svih profila
- utorkom od 17 do 19h, 13 tjedana za redom
- predavači: istaknuti i priznati hrvatski izvođači jazz, fusion i rock glazbe

Radi se o seriji od 13 dvosatnih glazbenih radionica koje će jednom tjedno (utorkom) voditi istaknuti hrvatski glazbenici, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin. Osim velikog profesionalnog svi predavači imaju i pedagoško iskustvo ostvareno kroz suradnju s glazbenim učilištima, obrazovnim institucijama, seminarima i radionicama.

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničen na 20 - uz obavezno nošenje maski.
Zato vas pozivamo da dođete ranije od zakazanog početka i zauzmete svoje mjesto u skladu preporuka HZJZ-a.

Ministarstvo kulture i medija RH prepoznalo je ovaj ciklus radionica kao vrijedan kulturni projekt, pa je njegov pokrovitelj i ove godine.



13.10.2020. u 17h IVAN PEŠUT, gitara - besplatna glazbena radionica

Gitarsko aranžiranje; Koncept funkcionalne gitare; Sound modeling; Alati za improviziranje; Sviranje gitarskog sola... neke su od tema glazbene radionice gitarista Ivana Pešuta u sklopu HGU Sessionsa u Mesničkoj 12. Radionica je namijenjena glazbenicima koji žele obnoviti, ponoviti ili nadograditi svoje znanje.

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničen na 20 - uz obavezno nošenje maski.
Zato vas pozivamo da dođete ranije od zakazanog početka i zauzmete svoje mjesto u skladu preporuka HZJZ-a.


Ivan Pešut (1983) profesionalni je studijski glazbenik, autor, producent te live izvođač. Gitara je njegov primarni instrument, a kao glazbeni profesionalac djeluje od svoje petnaeste godine te je u tih dvadeset godina bavljenja glazbom sudjelovao na brojnim domaćim i inozemnim snimljenim izdanjima te koncertima u regiji i inozemstvu, paralelno studirajući te stekavši zvanje profesora njemačkog jezika i književnosti te profesora informatike. Četvrerostruki je dobitnik strukovne nagrade STATUS za najboljeg svirača električne i akustične gitare. Kao instrumentalist ili aranžer/producent sudjelovao je na mnogim izdanjima nagrađenim najprestižnijom diskografskom nagradom Porin.

Kao mladi glazbenik od 1998. godine sudjeluje na raznim natjecanjima u glazbenom izričaju te kao jedan od predstavnika Hrvatske putuje na radionice mladih u Austriji, Njemačkoj i Francuskoj, a 1999. postaje dobitnikom prve nagrade na natjecanju solo gitarista za najboljeg rock gitaristu grada Rijeke "Zlatna distorzija". 2009. godine dobiva nagradu "Fender" Mega muzike/Art centra u kategoriji najperspektivnijeg mladog glazbenika.

2001. godine otvara studio Green Room gdje počinje sa studijskim radom te među prvima u Hrvatskoj nudi on-line usluge snimanja gitarskih aranžmana i dionica. Do sada je sudjelovao na više od 5000 minuta snimljenog materijala i jedan je od najpoznatijih studijskih gitarista u Hrvatskoj.

Kao studijski glazbenik je u stalnoj postavi producenata Ivana Popeskića, Roberta Grubišića te studija Maraton Olje Dešića. Od 2002. često je u ulozi člana raznih televizijskih ili festivalskih orkestara (Porin, Zagrebački festival, Festival dalmatinske šansone, Olja'zz band, Orkestar prof. Vladimira Babina i dr.) te je također bio član autorskih bendova te pratećih sastava mnogih glazbenih umjetnika kao što su Severina, Marko Tolja, Šajeta, Radojka Šverko, Denis & Denis te mnogi drugi. Kao glazbeni producent radio je na projektima izvođača Damir Kedžo, Marko Tolja, Rivers, Frano Živković, Goran Končar & Darko Jurković jazz quartet, Fingersnap trio. itd...

Glazbeno-pedagoškim radom bavi se od 2009. godine kao mentor u školi glazbene edukacije Studio Maraton u Rijeci koja radi po programu verificiranom od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH gdje je predavao gitaru i vodio tečaj grupnog muziciranja. Pedagoškim radom nastavlja se baviti i dalje u obliku privatnih predavanja i seminara. 2015. godine započinje projekt glazbenih radionica pod pokroviteljstvom HGU Podružnice 3 Rijeka - "Back To School" / "Glazbenici u klupama" u suradnji s nekoliko srednjih škola, te uz potporu grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Suosnivač je tvrtke Vangor koja se bavi inovacijama na polju audio elektronike te je i sam dobitnik nekoliko nagrada za inovacije na tom području. Najznačajnija i najpoznatija među njima je gitarsko pojačalo "Sigma" koje je napravljeno u suradnji s tvrtkom KFX.

Posjetite Ivanove društvene stranice:
https://www.facebook.com/IvanPesutGuitarist

https://www.instagram.com/ivan.pesut

Diskografska izdanja na kojima sudjeluje:
https://www.discogs.com/artist/922505-Ivan-Pe%C5%A1ut

https://www.crorec.net/.../instrumentalni-album-timeline.../

Recentna izdanja na YouTube kanalu:
https://youtu.be/sycVPcpAG64 - album Timeline

https://youtu.be/lwFZamDDh6o
- 9OF3 feat. Miroslav Lesić, Bruno Kovačić & Ivan Pešut