HGU Sessions 29 Datum objave: 23.10.2020.

HGU Sessions 29

Pridružite nam se na još jednoj besplatnoj glazbenoj radionici u našoj organizaciji! 27.10.2020. u 17h Luka Veselinović i njegova bas gitara dočekuju vas u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu!

Radionica koju vodi Luka Veselinović zove se "Integriranje novih melodija u muzički instinkt" i objasnit će kako vježbati nove glazbene ideje i melodije da budu iskoristive u svirci; usvajanje i usklađivanje novih melodija sa samim sobom.

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničen na 20 - uz obavezno nošenje maski.

Zato vas pozivamo da dođete ranije od zakazanog početka i zauzmete svoje mjesto u skladu preporuka HZJZ-a.

Facebook event radionice (klik)


Luka Veselinović, basist i kontrabasist, rođen je u Rijeci 1977. godine, sa adresom u Zagrebu. Nakon studiranja na filozofskom fakultetu u Rijeci, kao samouki glazbenik pohađa mnoge jazz radionice u Hrvatskoj i izvan nje. 2011. dobiva stipendiju na petotjednom seminaru od Berklee College Of Music, te odlazi studirati u Boston. Za vrijeme studija u Bostonu započinje muzički pojekt pod nazivom "Veselino Jazz project" i snima svoj prvi album "Magnetic Whale".

Nakon završenih 5 semestara u Bostonu vraća se u Hrvatsku, djeluje kao session glazbenik na mnogim albumima, a snima i svoj drugi autorski album "Romantic Egg Is Going Home" s kojim nastupa na mnogim jazz festivalima u Hrvatskoj i van nje. Ostvaruje glazbenu suradnju sa dvostrukim Grammy dobitnicima, američkim hip hop bandom "Arrested Development", na njihovom novom albumu, na pjesmi "I Don’t see You At The Club".

Njegov najnoviji glazbeni projekt "Veselino Electro Project" započeo je još prije 20-ak godina, i stavio ga na čekanje. Sada je odmrznut i aktiviran. Stilski ostaje u improvizaciji i jazzu ali pojavljuju se i vokali u funkciji jednostavnih lajt motiva, i nove pjesme dobivaju perkusivni i funk fusion plesno slušalački karakter. Taj projekt prate i video spotovi i animacije koji se mogu pogledati na YouTubeu i ostalim društvenim mrežama.

Luka Veselinović Facebook:
https://web.facebook.com/lveselinov


Što su HGU SESSIONS U MESNIČKOJ 12?

Riječ je o seriji od 13 dvosatnih glazbenih radionica u Kulturnom centru Mesnička (KcM) koje će jednom tjedno (utorkom) voditi istaknuti hrvatski glazbenici, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin. Osim velikog profesionalnog svi predavači imaju i pedagoško iskustvo ostvareno kroz suradnju s glazbenim učilištima, obrazovnim institucijama, seminarima i radionicama.
Radionice traju od listopada do prosinca 2020.

- namijenjeno učenicima, studentima, glazbenicima svih profila
- utorkom od 17 do 19h, 13 tjedana za redom
- predavači: istaknuti i priznati hrvatski izvođači jazz, fusion i rock glazbe

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničen na 20 - uz obavezno nošenje maski.

Zato vas pozivamo da dođete ranije od zakazanog početka i zauzmete svoje mjesto u skladu preporuka HZJZ-a.

Ministarstvo kulture i medija RH prepoznalo je ovaj ciklus radionica kao vrijedan kulturni projekt, pa je njegov pokrovitelj i ove godine.