HGU Sessions 30 Datum objave: 30.10.2020.

HGU Sessions 30

Evo još jedne besplatne radionice HGU-a! Dođite u KCM u Zagrebu, 3.11.2020. i poslušajte što će nam novoga otkriti majstor električne gitare par exellence - Yogi Lonich!

Teme radionice:
- Improvizacija
- Američki ritmički obrasci sviranja (swing, "unatrag" - laying back, ravnomjerno - lope, i "naprijed" - forward motion)
- Međunarodno profesionalno iskustvo i sviranje na turnejama
- Pentatonske ljestvice - neobična grupiranja nota
- Intonacija kod vibrata i zatezanja žica
- Pitanja i odgovori

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničen na 20 - uz obavezno nošenje maski.
Zato vas pozivamo da dođete ranije od zakazanog početka i zauzmete svoje mjesto u skladu preporuka HZJZ-a.

Facebook event radionice (klik)


Yogi Lonich rođen je 25.8.1969. godine u San Joseu, Kalifornija. Američki je pjevač, tekstopisac i glazbenik, poznat po brojnim suradnjama sa svjetskim imenima. Sin majke Peruanke i oca Hrvata (podrijetlom s otoka Ugljana), poticaj za glazbu dobiva od starije sestre Plavke, također glazbenice. Gitaru počinje svirati s 12 godina. Po završetku srednje škole, 1989. godine, upisuje Državno sveučilište u Kaliforniji i diplomira - glazbenu umjetnost u klasičnoj izvedbi i izvedbi jazz gitare.

Svoju prvu suradnju je ostvario s Hip Hop acid jazz bandom Sound Assembly. Već u to doba započeo je sa turnejama i brojnim suradnjama: Meredith Brooks, Buckcherry, The Wallflowers i sl. Prvi samostalni album "Metta", Lonich objavljuje 2006. godine. Albumom "Metta" postaje dobitnik nagrade Los Angeles Music Award za najboljeg nezavisnog pop izvođača. Drugi po redu album "Hesitant Poet" izdaje 2010. godine. Kao kantautor, gitarist i producent dijelio je pozornicu i snimao s nekim od najvećih svjetskih umjetnika: Cat Stevens, Alanis Morissette, Shakira, DJ Zedd, Kid Rock, Anastacia... Kao prateći glazbenik, svirao je na turnejama legendama kao što su: The Rolling Stones, Robert Plant, Aerosmith, AC/DC, Kiss, Lenny Kravitz, Linkin Park i Korn. Poznat je i po suradnji s Chris Cornellom, a kao jedan od najboljih trenutaka karijere, navodi svirku na koncertu Woodstock ’99. gdje je svirao s Buckcherryem.

Nakon 30 godina provedenih u Los Angelesu, ovaj hvaljeni glazbenik hrvatskih korijena, doselio se u Hrvatsku, odakle vuče svoje obiteljske korijene. Domaća publika već ga je imala priliku poslušati i uživo, na njegovim solo koncertima i kroz razne suradnje sa domaćim glazbenicima: Krunom Levačićem, Damirom Šomenom, Alenom Svetopetrićem... Član je benda Ede Maajke, vodi Yogi Lonich jazz blues trio. Dok nije na turnejama diljem svijeta, stvara autorsku glazbu te i sam ističe kako mu u posljednje vrijeme najviše odgovara zvuk blagog blues-rock tona. Upravo je takav i njegov novi solo album "Rebirth", kojeg je objavio početkom godine, prvi put za hrvatsko tržište – a čiju produkciju potpisuje sam. Dobitnik je ovogodišnje Nagrade Status - Zabavna, pop-rock i urbana glazba u kategoriji Električna/akustična gitara.

https://www.yogimusic.com
https://www.yogimusic.com/store

https://www.facebook.com/yogi.lonich

https://www.instagram.com/yogimusic

https://twitter.com/yogimusic

https://www.youtube.com/yogimusiccom


HGU SESSIONS U MESNIČKOJ 12 - KcM Kulturni centar Mesnička (Mesnička 12, Zagreb), listopad - prosinac 2020.
- namijenjeno učenicima, studentima, glazbenicima svih profila
- utorkom od 17 do 19h, 13 tjedana za redom
- predavači: istaknuti i priznati hrvatski izvođači jazz, fusion i rock glazbe
Radi se o seriji od 13 dvosatnih glazbenih radionica koje će jednom tjedno (utorkom) voditi istaknuti hrvatski glazbenici, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin. Osim velikog profesionalnog svi predavači imaju i pedagoško iskustvo ostvareno kroz suradnju s glazbenim učilištima, obrazovnim institucijama, seminarima i radionicama.

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničen na 20 - uz obavezno nošenje maski.
Zato vas pozivamo da dođete ranije od zakazanog početka i zauzmete svoje mjesto u skladu preporuka HZJZ-a.

Ministarstvo kulture i medija RH prepoznalo je ovaj ciklus radionica kao vrijedan kulturni projekt, pa je njegov pokrovitelj i ove godine.