HGU Sessions 31 Datum objave: 07.11.2020.

HGU Sessions 31

Najavljujemo novu besplatnu radionicu u organizaciji HGU Zagreb - 10.11.2020. u 17h, u Kulturnom centru Mesnička. Radionicu pod zanimljivim imenom "Jazz piano solo: kako pratiti sam sebe" vodit će Petar Ćulibrk, jazz pianist!

Radionica je namijenjena svima koji se žele uhvatiti u koštac s ovom izazovnom disciplinom čiji su putevi samo naizgled odavno utabani, ali i svima onima koji žele naučiti nešto novo i proširiti svoje vještine nekim novim trikovima, zanimljivim reharmonizacijama i općenito uživati u slobodi koju pruža solo piano.

Facebook event radionice (link)

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničen na 20 - uz obavezno nošenje maski. Zato vas pozivamo da dođete ranije od zakazanog početka i zauzmete svoje mjesto u skladu preporuka HZJZ-a.


Petar Ćulibrk rođen je u Dubrovniku 10.12.1986. godine. Sa 7 godina počinje svirati klavir u osnovnoj glazbenoj školi, a svoje školovanje nastavlja u Umjetničkoj gimnaziji ''Luka Sorkočević'' te 2011. godine diplomira na Muzičkoj Akademiji na 1. odsjeku za kompoziciju i glazbenu teoriju. Jazzom se počinje baviti u dobi od 14 godina. Po dolasku u Zagreb surađuje sa Moranom Mesić u kvartetu ''Afinado'', te s brojnim drugim hrvatskim jazz glazbenicima (Matija Dedić, Jasna Bilušić, itd...). Usavršava se na seminarima kod Kenny Barrona i Tony Monaca, Stefana Heckela (2010.) te Renata Chicca, Joe Kaplowitza, Adama Holzmana (2011.), Alana Broadbenta (2014.) te Erica Reeda (2017.). Djelovao je kao pijanist u kvartetu Corona s kojim objavljuje album "Live in Slavonski Brod" za Menart, te u nekoliko drugih jazz sastava.

Od 2008. do 2014. predavao je klavir na Učilištu za popularnu i jazz glazbu, a od 2013. do 2018. profesor je teoretskih predmeta u srednjoj glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku. Dobitnik je 2. nagrade na prvom hrvatskom jazz natjecanju 2015. godine te Nagrade Status u kategoriji najbolji jazz klavirist 2020. 2018. godine s Moranom Mesić izdaje CD "First Love". Pijanist je u jazz sastavu More Love Ensemble (album "More love to Tchaikovsky", ‘’Waking up’’, “Crossing” Aquarius, 2017./2018./2020.) i Vjekoslav Crljen Trio (''Cotton Club'', Hitchtone music and promotion, 2018.). Trenutno radi kao profesor klavira u Petrinji.

https://www.facebook.com/Oscarpet
https://www.facebook.com/worldsokayestpianist

https://www.instagram.com/worldsokayestpianist

https://www.youtube.com/user/thejazzman007


Općenito o radionicama HGU Sessions:

HGU SESSIONS U MESNIČKOJ 12 - KcM Kulturni centar Mesnička (Mesnička 12, Zagreb), listopad - prosinac 2020.
- namijenjeno učenicima, studentima, glazbenicima svih profila
- utorkom od 17 do 19h, 13 tjedana za redom
- predavači: istaknuti i priznati hrvatski izvođači jazz, fusion i rock glazbe
Radi se o seriji od 13 dvosatnih glazbenih radionica koje će jednom tjedno (utorkom) voditi istaknuti hrvatski glazbenici, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin. Osim velikog profesionalnog svi predavači imaju i pedagoško iskustvo ostvareno kroz suradnju s glazbenim učilištima, obrazovnim institucijama, seminarima i radionicama.

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničen na 20 - uz obavezno nošenje maski.
Zato vas pozivamo da dođete ranije od zakazanog početka i zauzmete svoje mjesto u skladu preporuka HZJZ-a.

Ministarstvo kulture i medija RH prepoznalo je ovaj ciklus radionica kao vrijedan kulturni projekt, pa je njegov pokrovitelj i ove godine.